Е-рецептата ще се издава от лекарите и ще се изпълнява

...
Е-рецептата ще се издава от лекарите и ще се изпълнява
Коментари Харесай

Вместо с рецепта ще се ходи в аптека с QR-код

Е-рецептата ще се издава от лекарите и ще се извършва в аптеките против ЕГН и неповторим код . Това стана ясно в петък по време на среща сред Министерство на здравеопазването (МЗ), Националната здравноосигурителна каса НЗОК, съсловни и пациентски организации, асоциациите на производителите на медикаменти, на която бе показан модела на Националната здравна осведомителна система - НЗИС.

Плановете на Министерство на здравеопазването е да се заменят напълно хартиените предписания от началото на 2021 година Идеята е след обзор лекарят да генерира електронна рецепта в НЗИС, която ще бъде прикрепена към пациентското досие.
 БЛС упорства за електронно направление за PCR тест
БЛС упорства за електронно направление за PCR тест

Николова моли хората да се обаждат по телефона на персоналните си лекари

Електронната рецепта ще има и неповторим QR-код. Все още се прецизират разнообразни разновидности, с които пациентите ще могат да получат кода - да вземем за пример посредством смс, имейл с хиперлинк или непосредствено в електронното си пациентско досие.

С неповторимия код и ЕГН-то си пациентът или негов непосредствен ще може да получи медикаментите във всяка аптека . Тестовият интервал на електронната рецепта би трябвало да завърши до края на годината, а поетапното ѝ стартиране да стане от началото на идната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР