Е, признавам малко са хората и ситуациите, при които онемявам.

...
Е, признавам малко са хората и ситуациите, при които онемявам.
Коментари Харесай

Елена Гунчева: Сравниха Гешев с Господ! Кога ще го разпънат?!

Е, признавам малко са хората и обстановките, при които замлъквам. Днес чета признание от Нидал Алгафари, с което той съпоставя Гешев с…..Исус Христос. И двамата били посрещани с митинги, с „ Осанна “ и „ Разпни го “. Въпрос на персонален избор е богохулството. Но е въпрос на гражданско схващане да не се пази един избор, който в действителност не е избор, а тоталитарно налагане на един претендент. Избор няма.
И още нещо. Висш съдебен съвет не избира Бог през днешния ден. Избира основен прокурор, от който зависи битката с престъпността, с корупцията, с държавната измяна, с кражбите на евросредства, с закононарушения на политици и видни предприемачи. Изборът е финален, защото не е очакван механизъм към момента за преустановяване на мандата на основния прокурор. Тоест, идващите години, без значение какво ще стане, основен прокурор ще бъде Гешев.

Другото е, че нито един избор до момента на основен прокурор не е бил посрещан толкоз отрицателно от обществото. Как смятате да работи основен прокурор, който няма доверието на гражданското общество. Всяко едно негово деяние ще се подлага на подозрение. И то подозрение не в индивида Гешев, а подозрение в институцията, което е пагубно за правова страна /е, не че сме такава/.

Да прибавя и персоналното си мнение, че правист, който вижда публичната настройка по отношение на него и самичък не се отдръпна, в действителност можем да се съмняваме в морала му.

Гешев не е Господ! Определено не е! Колкото и да си го мисли. Поредната пионка на ръководещата тайфа. Но неговият избор ще е последният гвоздей в ковчега на демокрацията в България.

И…ако го наподобяват на Господ, по кое време тъкмо да чакаме да го разпънат? И съм сигурна, че няма да възкръстне!

Елена Гунчева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР