е най-развитата област в Северна България. Това показват данни за

...
е най-развитата област в Северна България. Това показват данни за
Коментари Харесай

Варна - икономически лидер в Северна България, Видин на дъното

е най-развитата област в Северна България. Това демонстрират данни за икономическото положение на районите в страната, показани от Института за пазарна стопанска система, написа.
В северната част на страната стандартът на живот е най-хубав в морската ни столица, а най-нисък във Видин. За това свидетелстват данните, съгласно които брутният вътрешен артикул на Варна за година е 7,6 милиарда лева, до момента в който този на Видин е 10 пъти по-малък - едвам 732 млн. лева Във Варна Брутният вътрешен продукт на човек от популацията е 16 340 лева на година, а във Видин - съвсем на половина по-малко или 8 734 лева Освен морската ни столица, доста положителни стопански резултати демонстрират областите Габрово, Русе и Велико Търново, които се обособяват като водещи центрове в северната част на България.
 Нинова от Варна: 2021 е годината за възобновяване на стопанската система Нинова от Варна: 2021 е годината за възобновяване на стопанската система
“Във Варна организирахме редица срещи. Акцентът им беше разискването на нашия План за възобновяване на България след коронавирус рецесията,...
По индикатора за нарастване на заплатите, Североизточна България води Северен централен район и Северозападната част на страната. Средната брутна заплата в област Варна е 1106 лева, до момента в който в Северен централен район е 1009 лева Най-ниска е междинната заплата в Северозападна България - 988 лева За последните 10 години - сред 2009 година и 2019 година, Северна България е изгубила една пета от популацията си, а Видинска област - една четвърт. В Северна България през този интервал единствено Варна има приръст на популацията, само че той не е натурален, а се дължи на преместването към града на хора от други обитаеми места, обясниха икономистите от института.
Малките аграрни общини в Северозапада просперират, доколкото изобщо може да се приказва за разцвет по време на рецесията. Габрово пък е образец по какъв начин локалната власт залага на развиване като локален IT хъб в областта на високите технологии и притегля фрагменти от този мотор на българската стопанска система с високо възнаграждение. Това обаче става на фона на бързо застаряващо население, защото региона е измежду тези с най-негативни демографски индикатори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР