е на един мач от класиране за Мондиал 2022. Макар

...
е на един мач от класиране за Мондиал 2022. Макар
Коментари Харесай

Резерва зарадва Швеция, чехите са аут

е на един мач от класиране за Мондиал 2022. Макар и в отсъствието на, " тре кронур " се оправиха в полуфиналния бараж с. Сландинавците завоюваха с 1:0 след продължения на " Френдс Арена ", а в воин се трансформира резервата. Нападателят влезе като запаса в 61-ата минута, а при започване на второто продължения вкара гола на успеха след асистенция на. Съперник на шведите за място на международните финали в ще е. Мачът ще се играе във вторник.

Шведите стигнаха до плейофите, като финишираха втори в група " В " на квалификациите. Те до последно имаха късмет да завоюват директна квота за Мондиала, само че изгубиха директния дуел за първото място с. Чехите приключиха трети в група " E ", изоставайки от и, само че получиха право да вземат участие в плейофите с помощта на положителното си показване в Лигата на нациите.

Домакините бяха без суперзвездата си, който трябваше да изтърпи наказване. По същата причина не игра и десният бек. Нямаше го и титулярният ляв защитник. Така по двата фланга в отбрана започнаха и, а в центъра си партнираха и капитанът. Атаката предстоящо поведоха и, а в средата на терена действаха,, и. Сред запасите остана изгряваща звезда на Манчестър Юнайтед Антъни Еланга.

Много повече бяха кадровите проблеми в лагера на Чехия. Селекционерът Ярослав Шилхави не можеше да употребява половин дузина съществени футболисти в лицето на Ян Борил, Матей Видра, Иржи Павленка, Владимир Цоуфал, Томаш Калаш и голмайстора на отбора Патрик Шик. Мястото на Шик зае Ян Кухта, който беше подпомаган по крилата от Якуб Янкто и Йозеф Масопуст, а Адам Хложек играеше пред двамата вътрешни халфове Томаш Соучек и Антонин Барак. Четиримата в отбрана бяха Давид Зима, Якуб Брабец, Томаш Холеш и Михал Садилек.

Двата тима се срещнаха за последно в контрола в Стокхолм през 2016 година и приключиха 1:1. Днес домакините започнаха по-активно и Форшберг насочи мощен удар още първоначално, само че топката излезе в навън. В 7-ата минута след негов пас Исак опита да засече кълбото, само че нямаше по какъв начин да я насочи във вратата. " Тре кронур " пресираха все по този начин нападателно и в 10-ата минута Олсон откри Кулушевски в наказателното поле, само че неговият изстрел с глава беше неакуратен.

Чехите последователно се окопитиха и започнаха да задържат по-уверено топката. В 15-ата Соучек опита удар от далечна отдалеченост, а в 18-ата Робин Олсен трябваше да се намесва и след шут на Хложек. В 28-ата минута Нилсон едвам не си вкара автогол, а дейностите все по-често се водеха пред вратата на Швеция. В края на полувремето темпото поспадна и никой от тимовете не искаше да рискува.

Двубоят беше равносилен и след почивката. Чехите не позволяваха на домакините да наложат напън, макар че в 54-ата минута Форшберг пропиля добър късмет да се разпише. Шведският селекционер Яне Андершон пръв прибегна до промените, като пусна Робин Куайсон и Пиер Бенгтсон.

През цялото второ полувреме нямаше съвсем никакви забавни обстановки пред двете порти. В 79-ата минута Сванберг не затрудни Томаш Вацлик с глава, а в 80-ата Кухта стреля мощно, само че неопределено. Веднага по-късно нападателят на Чехия отстъпи мястото си на Томаш Пекхарт. В последните секунди на добавеното от рефера Майкъл Оливър време резервата Милан Хавел пропусна да се трансформира в воин за гостите.

Шведите подвигнаха оборотите при започване на продълженията. Скандинавците обаче не намираха никакви свободни пространства за офанзивите си. В 109-ата минута Ян Сикора опита удар, който не затрудни Олсен. В ответната офанзива Куайсон направи съвършено двойно подаване с Исак и технично насочи топката в мрежата. След попадението " тре кронур " се прибра да пази преднината си, а чехите нямаха сили за заключителен взлом и се простиха с фантазията си да играят на Мондиал 2022.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР