е изправена пред огромно предизвикателство в опита си да оправи

...
е изправена пред огромно предизвикателство в опита си да оправи
Коментари Харесай

Централната банка: Италия е изправена пред огромно предизвикателство

е изправена пред „ голямо ” предизвикателство в опита си да оправи болнавата си от дълго време стопанска система благодарение на фондове за възобновяване след пандемия в Европейски Съюз, предизвести в понеделник гуверньорът на централната банка Игнацио Виско.
Третата по величина стопанска система в би трябвало да получи голяма сума от заеми и безплатни средства на стойност 191,5 милиарда евро за интервала 2021-2026 година, а нейното държавно управление даде обещание редица промени, с цел да ги употребява добре, съобщи Агенция Франс Прес.
Националният проект за възобновяване, финансиран от Европейски Съюз, " би трябвало да бъде част от групови старания, ориентирани към превъзмогване на структурните недостатъци на Италия и характерните фактори на анемичния стопански напредък през последните две десетилетия ", сподели Виско. " Възможностите, които Италия ще може да предложи на бъдещите генерации, зависят от триумфа на промените и ограниченията от Националния проект за възобновяване и резистентност ", акцентира гуверньорът.
Виско, изнасяйки годишната си тирада за положението на стопанската система, също предизвести, че Италия не може да си разреши да поддържа ограниченията за икономическа поддръжка, въведени, с цел да смекчи въздействието на актуалната криза.
" Бъдещето, построено върху обществени дотации и тласъци, е немислимо ", сподели той, отбелязвайки, че общественият дълг, който възлиза на към 160 % от брутния вътрешен артикул (БВП), е достигнал най-високото равнище от края на Първата международна война.
" Мерките за поддръжка на семействата и компаниите обаче би трябвало да бъдат оттеглени последователно и единствено когато икономическата обстановка е задоволително консолидирана и несигурността доста понижена ", сподели банкерът.
Италия от дълго време изостава в растежа на Европейски Съюз.
 Италия облекчава ограниченията против ковид, последователно отстранява и вечерния час Италия облекчава ограниченията против ковид, последователно отстранява и вечерния час
Италия облекчава вътрешните ограничения против ковид, като в това число последователно ще бъде отстранен вечерния час. Това оповестяват от вън...
Като първата страна в Европа, наранена от пандемията на, брутният вътрешен артикул спадна предходната година с съвсем 9 %, предизвиквайки най-лошия спад в нейната следвоенна епоха.
Виско съобщи, че до момента в който страната продължава да напредва с имунизациите и възобновяването на стопанската система, той чака ускорено възобновяване, като Брутният вътрешен продукт се усили с повече от четири % през 2021 година. Очакванията му значително подхождат на държавните прогнози за годишен растеж на Брутният вътрешен продукт от 4,5% тази година и 4,8% през 2022 година, макар че министър председателят Марио Драги съобщи по-рано този месец, че те могат да бъдат преразгледани нагоре.
След месеци на заключване, закъснение на имунизациите и непрекъснато огромен брой смъртни случаи от ковид, нещата започнаха да се движат нагоре в Италия, навръх настъпването на летния сезон.
В неделя страната записва 44 смъртни случая от COVID-19, най-ниската дневна статистика от повече от седем месеца, до момента в който държавното управление съобщи, че 20% от популацията е изцяло имунизирано.
Междувременно в понеделник бе отстранен комендантският час за ковид в три района с ниски равнища на зараза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР