е един от световните художници, които нямат никаква нужда от

...
е един от световните художници, които нямат никаква нужда от
Коментари Харесай

Над 60 оригинални творби на Салвадор Дали гостуват в Русе до края на октомври

е един от международните художници, които нямат никаква потребност от показване. А гостуването на експозиция с негови истински картини в България постоянно е значимо културно събитие.

Сега Русенската художествена изложба има привилегията да се похвали с картини на огромния испанския актьор в своята галерия " Материализация на сюрреализма ". При това не една и две, а цели 68 истински произведения на Дали, предоставени на галерията от едноименната частна сбирка " Кесаури " на куратора на изложбата Василий Кесаури.

 Част от експозицията в Русе.
© Русенска художествена изложба

Част от експозицията в Русе.

Кесаури и фамилията му се занимават с тази активност повече от 10 години, като до момента са подредили близо 130 експозиции по целия свят. По думите му в частната си сбирка има над 3000 истински произведения на разнообразни създатели. Сред тях са и голям брой гравюри върху дърво на японски художници. Фамилията на Василий Кесаури има грузински корени, само че от години живее във Франция.

Изложбата на Салвадор Дали ще може да бъде посетена до 26 октомври тази година. Тя включва над 60 творби, разграничени в пет тематични раздела - " Сюрреалистични цветя ", " Дванадесетте апостоли или рицарите от кръглата маса ", " Бенвенуто Челини ", цикъл от илюстрации към " Старецът и морето " от Ърнест Хемингуей и други разнообразни творби на един от най-забележителните и провокативни европейски художници със международна популярност.


© Русенска художествена изложба

" Материализация на сюрреализма " в Русенската художествена изложба.

Експозицията се състои от литографии, творби в сребро, гоблени, сериграфия върху коприна и дизайнерски творби. Досега изложбата е била показана в галерии в Полша, Чехия, Латвия, Естония, Литва и Словакия.

От галерията в Русе споделят, че в ход на договаряния е реализирането на друго значимо събитие, на което да бъдат хазаин през идната година - галерия на японска ксилография от началото на XVIII до края на XIX век.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР