е дизайнер и основател на модна марка ,, ”.Тя е

...
е дизайнер и основател на модна марка ,, ”.Тя е
Коментари Харесай

Говори Sara Sweidan- дизайнер на модна марка ,, Sara Sweidan”

е дизайнер и създател на фешън марка,, ” .Тя е въодушевена от стилните трендове и пристрастеността си към извършването на покупки. Решава да сътвори марката си редом с отварянето на най-луксозното Шивашко Ателие в България, намиращо се в гр.София, МОЛ,Рaradise Center “. Дизайнерските облекла и аксесоари, които Сара създава са подобаващи за всяка дама, която обича да показва себе си. Новият първокласен бранд има избран неповторим жанр. Всички продукти се създават в лимитирано количество и това ги прави бутикови.

Невероятни материи, съвършена кройка, неповторим дизайн. В началото на лятото отвори и първокласен бутик на марката си, който се намира на адрес гр. София, ж.к Лозенец, бул.,,Джеймс Баучер” 33. През месец юни сграбчи наградата,,Дебютиращ млад дизайнер” от влиятелните награди,,Code Fashion Awards”. e притежател и на премията,,Знаменитост на годината” в категория,,Дизайнер”. Ето по какъв начин отговори тя на особено заложените ѝ въпроси от Християн Гьошев.

1. Здравей, преди няколко дни стана притежател на влиятелната премия,,Дебютиращ млад дизайнер” от Code Fashion Awards.Какво значи това за теб?

– Това е оценка на моята неуморна работа и денонощен труд. За мен е показателно, че съм достигнала до хората и дизайните ми са харесвани и обичани!



2. Кое смяташ, че е това качество, което може мощно да отличи един дизайнер от сътрудниците му в гилдията?

– Да бъде себе си, да показва себе си!

3. Какво ти дава ентусиазъм?

– Вдъхновение ми дава всичко което ме заобикаля, колкото и тривиално да звучи. Давам ти образец – неотдавна бях в Гърция и там на всички места е признакът Назар, (синьо око). Той е талисман във форма на око, за който се счита, че защищава от „ зли очи “. Докато бях на плажа си споделих „ Ееех да имах в този момент един бански с принта ми „ Fatima Eye “ щях да избия рибата! “ Още на същият ден когато се прибрах започнах да го кроя и преди няколко дни пуснахме плажен халат и бански. При мен нещата стават супер импулсивно. Дизайните, които създавам са напълно огледало на персоналният ми жанр и на това „ какво на мен ми се носи сега “, по тази причина и облеклата ми са толкоз разнообразни.

4. Разкажи ни малко повече за новата си сбирка? Имаш ли съответно ентусиазъм за нея?

– Да, с цялата обстановка сега и това „ уединяване “, бленувах за топло време и пролет. Някак зимата ми се стори прекомерно дълга. Нямах самообладание да цъфне всичко, да замирише на люляк, птичките да запеят и някак си да забравим и всичко да е както „ беше преди “. От там идва и цялата сбирка – Люляково лилаво, светла праскова, принтове с хортензии, божури и птички. Ефирни и леки материи.

5. Няма по какъв начин да не те попитаме, какъв беше шлагера измежду зрелостниците тази година?Какви бяха абитуриентските стремежи?

– Тази година множеството стремежи бяха доста семпли, само че няколко ме изненадаха определно, имах запитвания за „ мъжки корсети “ и мъжки костюми с ризи от солей и разкроени панталони.

6. Какво за теб е модата?

– Модата носи избрани послания – за теб, за специалността ти, за страстите ти, за упоритостите ти. Можеш да я следваш, само че може и да я диктуваш ти.



7. Как наподобява идеалната съвременна жена?

– Идеалната съвременна жена е дамата със самочувствие, която знае какво желае и знае по какъв начин да го реализира.

8. Нека поговорим за сегашните трендове. Кое в тях ти харесва и кое – не?

– Харесва ми по какъв начин се съчетават спортно с елегантно, разкроените и свободни кройки. Не ми харесват клиновете с дължина до коляното в комбиниране с ток и сако, клиновете са за фитнеса и за парка, не за фешън визии.



9. Имаш ли бестселър в марката си,,Sara Sweidan”?

– Разбира се, това са рисуваните от мен принтове Fatima Eye и Budgerigar.

10. Кои са цветовете на лято 2021?

– Пастелните – айвъри, светла мента, люляково лилаво, сьомга и бебешко синьо.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР