Е динодушно - със 174 гласа, парламентът създаде Временна комисия

...
Е динодушно - със 174 гласа, парламентът създаде Временна комисия
Коментари Харесай

Парламентът създаде временна комисия заради закона Магнитски

Е динодушно - със 174 гласа, Народното събрание сътвори Временна комисия за определяне на обстоятелства и условия по отношение на дейностите и бездействията на способените български органи по отношение на наложените на 2 юни т.г. наказания на български физически и юридически лица от Службата за надзор на задграничните активи на Съединени американски щати на съображение Глобалния закон "Магнитски ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Предложението е на "Демократична България ". Тя ще работи три месеца и ще изслуша способените органи, ще събере информация и документи за определяне на обстоятелства и условия.

Съставът ѝ е на паритетен принцип .

За ръководител беше определена Надежда Йорданова от Демократична България, която получи 118 гласа "за ", 49 - "против ", 23-ма се въздържаха. Другите двама претенденти - Даниел Митов /ГЕРБ-СДС/ беше подсилен от 48 депутати, 111 - "против ", 28 се въздържаха. Хамид Хамид от Движение за права и свободи - събра 27 гласа в поддръжка, 75 - "против ", 81 се въздържаха.

Междувременно в пленарната зала с овации

беше посрещнат Филип Станев, който през вчерашния ден получи неодобрение от ръководителя на Народното събрание Ива Митева, поради раздърпани дънки. Днес депутатът от Има Такъв Народ беше с костюм.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР