е дал положителен тест за коронавирус три дни преди първия

...
е дал положителен тест за коронавирус три дни преди първия
Коментари Харесай

Бил ли е Доналд Тръмп с коронавирус по време на първия дебат с Байдън?

е дал позитивен тест за ковид три дни преди първия избирателен спор с Джо Байдън на 29 септември 2020 година, заяви " ", цитирайки двама някогашни чиновници на Тръмп. От администрацията не са съобщили за това, а скоро по-късно някогашният президент е дал негативен тест и е траял с акцията си. 

Новината е обявена за пръв път от The Guardian, който се е позовал на идната книга за Тръмп, написана от началника на кабинета му Марк Медоус. И двамата източника, поискали анонимност, удостоверяват информацията. Още тогава се появиха данни, че президентът може би е инфектиран, само че от Белия дом отхвърлиха неколкократно да дават подробна информация за позитивните проби, които той е дал. За това, че Тръмп е инфектиран, беше обявено публично в ранните часове на 2 октомври. По-късно същият ден Тръмп беше приет в болница.
Съдия отхвърли искане на Тръмп, обвързвано с щурма против Конгреса
Американски арбитър постанови, че комисията на Конгреса, проверяваща щурма на Капитолия, може да получи достъп до някои от записите на Бе...

За позитивния тест на тогавашния президент бе обявено, откакто стана ясно, че съветникът му Том Хикс е инфектиран. В изявление самият Тръмп позволи, че може би е хванал вируса точно от нея. Според Медоус, на 26 септември лекарят от Белия дом Шон Конли се е обадил, с цел да заяви новината. " Г-н президент, имам някои неприятни вести. Дадохте позитивна проба за COVID-19 ", съобщил Конли, а Тръмп му отвърнал с ругатня. Именно същия ден Тръмп е хазаин на огромно събитие, на което афишира кандидатурата на арбитър Ейми Кони Барет за Върховния съд.

Президентът решил да пренебрегва резултата от теста. Въпреки това най-близките до него са получили заповед да носят защитни средства, тъй като президентът е инфектиран. Тръмп обаче решил да не пази близките и скоро след теста се е срещнал с публицисти в самолета Еър Форс, като е бил без маска. Дни по-късно кореспондент на " Ню Йорк Таймс " също е дал позитивен резултат, оповестяват от изданието. Ден след теста пък Тръмп е участвал на събитие със фамилии на военослужещи. 

От офиса на Доналд Тръмп отхвърлиха информацията. " Твърдението, че съм бил с COVID-19 преди или по време на дебата е подправена вест. Напротив - тест сподели, че не съм бил с ковид преди дебата ", безапелационни са от лагера на към този момент някогашния американски президент.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР