е бивш министър на МОСВ в служебното правителство на Марин

...
е бивш министър на МОСВ в служебното правителство на Марин
Коментари Харесай

Юлиан Попов: Само Ванга прави прогнози, които са 100% сигурни

е някогашен министър на Министерство на околната среда и водите в служебното държавно управление на Марин Райков. Преди това бе зам.-министър на същото ведомство. Той е публицист и публицист.



Преди 3 дни беше оповестен Шестия отчет на IPCC (панелът за климатичните промени).

Докладът е 3 000 страници, дело е на 278 създатели, базира се на 18 000 изявления, които са представени и е бил предмет на над 59 000 коментара от научната общественост в целия свят. За страдание у нас не му се обърна никакво внимание. След 5 години доста хора ще стачкуват - кой ги спуска тези неща, няма да се съобразяваме с Брюксел, на някой нещо му хрумнало и в този момент ще унищожи стопанската система, не можем без въглища - и т н. По този мотив:

1. България трябваше да взе участие в писането и мненията на отчета. Станалото, станало.

2. Докладът би трябвало да се изучи в детайлности от българските университетски и обществени институции.

3. Той би трябвало да се проучва предвид на това по какъв начин ще се отрази на международната, европейската и на българската стопански системи след 5 и 10 и 30 години.

4. Анализът за международната стопанска система можем да го прочетем на други места. За Европейски Съюз - също. Но разбора за отражението върху нас няма кой да ни го направи, би трябвало ние да си го създадем.

5. " Анализи " от вида " няма такова животно ", " отново сме жертва на комунисти ", " интрига " и " простаци, нищо не схващат " не са изключително потребни, по-скоро са нездравословни, тъй като са глупави.

6. Докладът съдържа положителни вероятни параметри за българската енергийна тактика, българското селско стопанство, ръководството на българските води, българската жилищна тактика и доста други български неща.

7. Българското измерение на отчета би трябвало да се " изтегли " от отчета. Той не е писан особено за нас, писан е за всички.

8. На тези, които ще кажат, че това са дивотии, бих им напомнил, че тези " дивотии " ги има от най-малко 30 години и те имат основна роля за образуване на световните и европейските политики, както и за развиването на технологиите.

9. На тези, които ще отидат в другата прекаленост и ще цитират отчета като последна опция да спасим света, базирайки се на широкоразпространеното заглавие в представянето му " Сега или в никакъв случай " ще кажа, че нито думата " в този момент ", нито думата " в никакъв случай " попада в отчета. Нито един път. Това са медийни изяви. Не са без учредения, само че са медийни.

10. Въпреки това, отчетът разказва с невиждана изясненост необятната палитра от опасности, свързани с климатичните промени. Въпрос на политическа и капиталова оценка е по какъв начин желаеме да реагираме на тези опасности - с суматоха, отричане, упоритост, обучение, незабавни ограничения, мудни ограничения, акомодация, консумация или нещо друго.

Линк към отчета:

Най-лесен прочит е през графиките за полисимейкъри:



Най ми харесва тази графика, тъй като е най-проста и споделя извънредно доста за това какво би трябвало да вършим и кое какъв брой ще коства с всички ангажименти, които отчетът прави за относителната неустановеност на заключенията. На тези, които ще кажат " ами като е нестабилно, за какво да се занимаваме " бих споделил, че единствено Петричката гадателка Ванга прави прогнози, които са 100% сигурни. Приятно четене.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР