Дясноцентристкият блок в Италия ще подкрепи кандидатурата на бившия министър-председател

...
Дясноцентристкият блок в Италия ще подкрепи кандидатурата на бившия министър-председател
Коментари Харесай

Дясноцентристкият блок в Италия подкрепя Берлускони за президент

Дясноцентристкият блок в Италия ще поддържа кандидатурата на някогашния министър-председател Силвио Берлускони за идващ президент на републиката. Това съобщи в четвъртък водачът на дясната партия " Лига "  Матео Салвини, цитиран от Ройтерс.

Италианският парламент ще се събере на 24 януари, за да стартира гласуването за нов държавен глава, който да размени Серджо Матарела. Очаква се дясноцентристките водачи да обсъдят обстановката на среща, планувана за петък.

" Дясноцентристите твърдо и единомислещо поддържат Берлускони, няма да приемем идеологическо несъгласие от страна на левицата ", каза Салвини в изказване, визирайки лявоцентристките партии, които осъдиха президентските упоритости на Берлускони.

Президентските избори преобладават в политическите диспути в Италия и вероятно ще окажат огромно въздействие върху бъдещето на страната. Премиерът Марио Драги е измежду главните претенденти за поста, само че неговото издигане ще сложи партиите пред избора или да назначат нов министър председател, или да изискат избори една година по-рано от плануваното.

На конференция в сряда Матео Салвини даде да се разбере, че партията му ще бъде подготвена да остане в държавното управление даже в случай че Драги напусне, но акцентира, че би желал някогашният началник на Европейската централна банка да остане министър-председател.

Президентските избори се организират посредством гласоподаване измежду повече от 1000 депутати и районни делегати. Гласуването е скрито, което затруднява партийните водачи да бъдат сигурни, че депутатите следват техните инструкции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР