Дясноцентристкият блок в Италия ще подкрепи кандидатурата на бившия министър-председател

...
Дясноцентристкият блок в Италия ще подкрепи кандидатурата на бившия министър-председател
Коментари Харесай

Дясноцентристкият блок в Италия подкрепя Берлускони за президент

Дясноцентристкият блок в Италия ще поддържа кандидатурата на някогашния министър-председател Силвио Берлускони за идващ президент на републиката. Това съобщи в четвъртък водачът на дясната партия " Лига " Матео Салвини, представен от Ройтерс.

Италианският парламент ще се събере на 24 януари, с цел да стартира гласуването за нов държавен глава, който да размени Серджо Матарела. Очаква се дясноцентристките водачи да обсъдят обстановката на среща, планувана за петък.

" Дясноцентристите твърдо и единомислещо поддържат Берлускони, няма да приемем идеологическо несъгласие от страна на левицата ", сподели Салвини в изказване, визирайки лявоцентристките партии, които осъдиха

Президентските избори преобладават в политическите диспути в Италия и евентуално ще окажат огромно въздействие върху бъдещето на страната. Премиерът Марио Драги е измежду главните претенденти за поста, само че неговото издигане ще сложи партиите пред избора или да назначат нов министър председател, или да изискат избори една година по-рано от плануваното.
 Марио Драги даде явен сигнал, че е подготвен да стане президент на Италия
Марио Драги даде явен сигнал, че е подготвен да стане президент на Италия

Бившият началник на ЕЦБ е любимец на букмейкърите за поста

На конференция в сряда Матео Салвини даде да се разбере, че партията му ще бъде подготвена да остане в държавното управление даже в случай че Драги напусне, само че акцентира, че би желал някогашният началник на Европейската централна банка да остане министър-председател.

Президентските избори се организират посредством гласоподаване измежду повече от 1000 депутати и районни делегати. Гласуването е скрито, което затруднява партийните водачи да бъдат сигурни, че депутатите следват техните инструкции.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР