Дясното правителство на Австрия иска да задържа превантивно под стража

...
Дясното правителство на Австрия иска да задържа превантивно под стража
Коментари Харесай

Австрия иска да задържа превантивно опасни кандидати за убежище

Дясното държавно управление на Австрия желае да задържа превантивно под стража претенденти за леговище, в случай че те са считани за риск за публичната сигурност по силата на европейска инструкция. Това съобщи на конференция австрийският министър на вътрешните работи Херберт Кикъл, представен от ДПА.

Според крайнодесния министър към десетина страни от Европейски Съюз, в това число Ирландия, Белгия, Холандия, Хърватия, Словения и Унгария, към този момент са приели европейската Директива за изискванията на приемане от 2013 година, която планува опция за превантивно задържане.

Коалицията сред консерваторите на канцлера Себастиан Курц и крайната десница обаче е малко евентуално да получи поддръжката на опозицията в Народното събрание за болшинство от две трети, каквото е належащо с цел да бъде променено съществуващото законодателство на Австрия за задържането под стража.

Правителството разгласи тези планове след скорошен случай с турски претендент за леговище, за който се твърди, че при започване на февруари е умъртвил с нож чиновник на обществените служби в град Дорнбирн.

Според австрийското министерство на вътрешните работи обвиненият е роден в Австрия, само че през 2009 година му било подредено да напусне нейната територия, откакто направил няколко закононарушения. Тази година той се върнал и подал заявление за леговище, а като съображение за него показал гонене като представител на кюрдското население в Турция.

Макар че Кикъл направи отпратка към този случай, както и към случай с неотдавнашно ликвидиране на момиче от сирийски младеж претендент за леговище, министърът даде ясно да се разбере, че същинската му цел е да спре подаването на заявки за бежански статут в Австрия.

"Нужно е да изпратим ясни послания " на тези, които считат да дойдат в Австрия, сподели той на конференцията във Виена. Той добави, че центровете за приемане на бежанци ще бъдат прекръстени на "центрове за тръгване " на бежанци, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР