Дясната ръка на Христо Иванов - Иво Мирчев, алармира, че

...
Дясната ръка на Христо Иванов - Иво Мирчев, алармира, че
Коментари Харесай

Иво Мирчев бие аларма: Преди дни ББР е отпуснала 19 милиона лева на Младен Михалев-Маджо - бившият шеф на Бойко в СИК

Дясната ръка на Христо Иванов - Иво Мирчев , сигнализира, че преди дни прочулата се напоследък ББР е отпуснала голям заем на компания, обвързвана с митичния необут Младен Михалев-Маджо. Ето какво написа по тематиката екс депутата от Демократична България:

В Българската банка за развиване има голям проблем, за който сигнализираме от 4 години. Добре е, че в този момент най-сетне ще има инспекция.

Правилно служебният министър на стопанската система разпореди инспекция, тъй като държавното управление и банковият контрол с години се правеха, че нищо не се случва в ББР.

Миналата година с Христо Иванов сложихме на Министерството на стопанската система стикер “Министерство на Пеевски ”, тъй като то беше отдадено на концесия на Пеевски и Движение за права и свободи, и то под опеката на двама министри - Емил Караниколов и Лъчезар Борисов.

Фактите приказват, че зад тази скица в ББР няма по какъв начин нещата да са се случвали, без персонално Бойко Борисов да е разпореждал.

Големият въпрос е за какво пари на данъкоплатците са употребявани, с цел да се отпускат заеми на огромни компании и то не на кои да е компании.

Защо тези компании взимат заеми точно от ББР - дали поради доста по-изгодни условия, или имат финансови проблеми и комерсиалните банки не са подготвени да им провиснал заеми? Надявам се инспекцията на министерството да покаже това.

Проверката би трябвало да покаже дали обезпеченията по тези заеми са същински и съответни.

Над 1 година с Христо Иванов питаме Бойко Борисов за връзките му с Младен Михалев - Маджо и нямаме отговор. Само преди дни ББР е отпуснала на обвързвана с него компания заем за 19 млн лв..

Трябва да се ревизира по какъв начин и по какви критерии компания, обвързвана с някогашния началник на Бойко Борисов в СИК получава този заем.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР