Дясната министър-председателка на Италия отправи искане към ООН да води

...
Дясната министър-председателка на Италия отправи искане към ООН да води
Коментари Харесай

Мелони призова ООН за глобална война срещу незаконната миграция

Дясната министър-председателка на Италия насочи искане към Организация на обединените нации да води " световна война " против трафикантите на хора и противозаконната миграция, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1290
Агенцията отбелязва, че това става в миг, когато лодки с мигранти не престават да идват на италианския средиземноморски остров Лампедуза, където обстановката е тежка. Мелони насочи своя апел в речта си по време на общополитическите диспути на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

В рамките на няколко часа през днешния ден на Лампедуза дойдоха над 700 души с лодки от Африка, съобщи италианската организация АНСА, цитирайки локалните управляващи.

От през вчерашния ден острова са достигнали над 20 нови лодки, множеството от които са тръгнали от Тунис.

Приемният център за мигранти на Лампедуза, чиито потенциал е за 400 души, продължава да бъде препълнен с повече от 1100 индивида.

" Убедена съм, че задачата на тази организация е да разгласи световна война на трафикантите на хора без двуличие и без взаимни отстъпки ", сподели Мелони по време на речта си в Организация на обединените нации. Тя добави, че Италия е подготвена да бъде в " челните редици " в този развой.

По данни на италианското министерство на вътрешните работи от началото на годината в страната са пристигнали по море към 130 000 мигранти - съвсем два пъти повече, в сравнение с за същия интервал на предходната година, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР