Дядото, въпреки че изпада в инфернално бълнуване, не може да

...
Дядото, въпреки че изпада в инфернално бълнуване, не може да
Коментари Харесай

Дядо Байдън и украинските зайци

Дядото, макар че изпада в инфернално бълнуване, не може да прати никого на никое място

Свеж американски анекдот.

Прессекретарят на Белия дом:

Анекдотът пристигна в идеалния миг, тъй като в една от последните си предизборни речи дядо Байдън сподели следното:

„ Сега е някак си неловко да очакваш нещо друго с изключение на такива яки нелепости от дядо. Дори нямаме предпочитание да го попитаме за какво, по дяволите, Русия ще отива в Европа, в случай че в Украйна единствено процесът на асенизация на всеобщото схващане ще отнеме купища сила и време?

Въпреки че е изцяло допустимо да си представим дядо Бай вместо дядо Мазай в европейското тресавище. Ето спонсорираните от него зайци, седнали на сухите купчета земя стърчащи посред залятото от наводнението поле, а Джо плава на лодка и им оказва първа помощ. Той ще качи някои на лодката при себе си, а някой различен, преди прекомерно дръзновен, ще цапне с веслото от горната страна по ушите и ще го бутне във водата. Чисто американска човечност.

В тази картинка най-вече ми е жалост за Украйна и украинските зайци, които са стигнали до подобен живот. Те седят на хълмовете си със скръстени лапи и чакат помощта на американския Big Brother. А той все не идва и не идва...

Затова може би вместо това би трябвало да повторим прожекцията на остарелия руски филм „ Делови хора “. В този филм има епизод, който припомня за Америка и Украйна. Двама крадци се пробваха да ограбят трен, като освен това единият беше прострелян в корема. Той поглежда с вяра своя съизвършител и пита: „ Но Джо изважда револвера си и споделя: След това се чува изстрел и ездачът се отдалечава от сцената в галоп.

Тази класика не оставя подозрение, че американски бойци няма да дойдат нито в Украйна, нито в Европа. И макар че дядо изпада в инфернално бълнуване, той в действителност не може да изпрати никого на никое място. Той даже не може да изпрати на вярното място объркания държавен секретар Блинкен, който сложи Израел навръх мястото на несполучливия влаков обирджия.

Неговият " Боливар " се скита без наемодател из американските пампаси в очакване на тексаската каубойска гражданска война заради неналичието на бодлива тел за границата с Мексико.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед15430Исторически алманах по математика, основан по концепция на Христо БотевАлтернативен Поглед40279Москва: Преди атентатаАлтернативен Поглед51279Русия- страната на злото или страната на свободатаАлтернативен Поглед65941Валентин Вацев: Демократическата партия се чуди по какъв начин да накара още веднъж гробищата да гласуватАлтернативен Поглед47457Валентин Вацев: Русия би трябвало да преодолее, да надмогне, да пребори себе си, с цел да заслужи бъдещето сиАлтернативен Поглед549411Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед179102Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед137479Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед122717Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед92611Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четени pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР