Дядото на прегазеното 6-годишно дете от с. Прилеп, обвинен за

...
Дядото на прегазеното 6-годишно дете от с. Прилеп, обвинен за
Коментари Харесай

Мъжът, който закла тираджията в село Прилеп: Исках да го заболи, не да умира

Дядото на прегазеното 6-годишно дете от с. Прилеп, упрекнат за убийството на водача на камиона, провокирал съдбовния случай, разгласи пред съда, че съжалява за стореното.

" Мога да кажа единствено, че скърбя. Не знаех, че по този начин ще стане. Аз не желаех да убия този човек. Исках да го заболи ", сподели той, представен от бТВ.

46-годишният престъпно проявен мъж е упрекнат, че съзнателно е умъртвил водача на камиона, като го е пробол с нож в прасеца, а индивидът е умрял от кръвозагуба. Затова закононарушение законодателят е планувал затвор от 10 до 20 година

Бащата и чичото на 6-годишното момче, които също бяха арестувани, са разпитани и привлечени като очевидци.

Тежкият случай се случи в понеделник, откакто детето ненадейно изскочи пред товарен камион на натоварения път за Ришкия проход. Водачът на тежкото возило спрял на метри от произшествието, само че бе атакуван от родственици на момченцето. За причинител на съдбовното пронизване е упрекнат дядото. А прокуратурата бе безапелационна, че става въпрос за ликвидиране.

Наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев изиска най-тежката мярка " задържане под стража ", защото от събраните досега доказателства може да се направи аргументиран извод, че обвиненият е направил закононарушението.

" Потвърждават го доста очевидци. Съществува действителна заплаха да се укрие и да извърши ново закононарушение. Няма непрекъснато местоживеене ", посочи обвинителят.

" Данните не сочат изрично, че водачът е умрял в резултат на удара с нож. Искал е просто да го нарани. Няма данни, сочещи предумисъл ", съобщи юристът на дядото Величка Костова.

Обвиняемият изиска домакински арест, макар че няма непрекъснат адрес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР