Дядо на 96 години, беше успешно опериран в Клиниката по

...
Дядо на 96 години, беше успешно опериран в Клиниката по
Коментари Харесай

96-годишен дядо беше изписан след успешна операция на ректума

Дядо на 96 години, беше сполучливо опериран в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “. Той се усеща чудесно и през днешния ден беше изписан на личен ход, навръх петия ден след интервенцията.

С. А. В. постъпва в болничното заведение преди 6 дни с карцином на ректума, който е в трети клиничен етап. Първоначално хирургът доктор Георги Желев е обезверен: на тази възраст интервенцията крие големи опасности. От друга страна, в случай че не бъде опериран, пациентът ще загине. Заради годините си той няма по какъв начин да бъде подложен на химио или лъчетерапия, които също биха го умъртвили. На везните натежава фактът, че дядото, макар напредналата си възраст, е без нито едно съпътстващо заболяване и е в доста добра кондиция.

Операцията, която доктор Желев, един от най-опитните коремни хирурзи на ИСУЛ, прави, е лапароскопска ампутация на ректума. Въпреки че интервенцията е минимално инвазивна, тя е с огромен размер и трудност, и рискът, който крие е доста сериозен. За благополучие всичко минава безпрепятствено и 96-годишният софиянец изумява екипа на клиниката със силата си за живот. Още от първия ден той се обслужва напълно самичък, а през днешния ден, в деня на изписването си, е към този момент на крайници.



„ Дядото е алпинист. Бил е пътен инженер, доста образован човек “, споделя за него с удивление в гласа доктор Желев, с който към този момент са другари.

Известният коремен хирург споделя, че с тази вест желае да даде кураж на по-млади хора със същата диагноза, които се опасяват да се оперират. „ Ракът не е присъда и възрастта не е недостатък “, безапелационен е той.

Екипът на Клиниката по хирургия на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ е уверен, че принос за сполучливия завършек на интервенцията има и фактът, че е осъществена в навечерието на Страстната седмица. А както знаем, по Великден стават чудеса!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР