Дядо Коледа носи в торбата нови цени за новогодишните празници,

...
Дядо Коледа носи в торбата нови цени за новогодишните празници,
Коментари Харесай

Дядо Коледа носи в торбата нови цени за новогодишните празници

Дядо Коледа носи в торбата нови цени за новогодишните празници, което надали е ненадейно.

Цените на новогодишните пакети за празнуване у нас и в чужбина са се покачили с 10-15 % спрямо предходната година. Председателят на Обединение " Бъдеще за туризма " Павлина Илиева посочи пред " Дарик радио ", че има съществени терзания по отношение на идния зимен сезон у нас, защото най-вероятно ще изгубим израелските туристи.

Илиева напомни, че предходната година сме изгубили други два мощни пазара за нас - тези на Русия и Украйна.

Към момента има огромно предпочитание на българските туристи за пътувания в чужбина за декемврийските празници, регистрира Павлина Илиева. Най-често те се насочват към прилежащите ни страни – Гърция, Турция и Сърбия.

" От страната на задграничните туристи у нас - тук сме с едно на разум. За идния ни зимен сезон може би няма да имаме един от най-силните пазари за нас – израелския. Това ще направи огромно разтърсвания в зимните курорти, тъй като този пазар би трябвало да сменен с различен ”, изясни тя.

Традиционно у нас през зимата идват туристи от прилежащите ни страни - турци, македонци и румънци. България посещават също англичани и поляци, само че най-вече през летния сезон.

" Ние понасяме удара още от предходната година, от войната в Украйна. У нас няма съветски и украински пазар, а в този момент и израелски. Става все по мъчно наваксването с други пазари ”, уточни още Илиева.

Относно цените за празниците у нас и в чужбина, Илиева регистрира, че има разнообразни бюджети, съгласно опциите на туристите.

" В Сърбия сега могат да се намерят пакети за 3 нощувки (с новогодишната вечер) до 350-400 лева В Белград пакетът отива към 500 лева У нас също има огромно многообразие на цени.Традиционно 5-звездните хотели оферират много съществени цени за новогодишния интервал, само че това е разкош, който можем да намерим и в чужбина за същата сума ”, сподели още тя.

За българите, запазили почивки и екскурзии в Египет и Йордания, Павлина Илиева разяснява, че макар разясненията, че няма заплаха за пътувания до тези страни, има много отводи, само че поради липса на нужда от анулация няма по какъв начин да се връщат към този момент дадени пари.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР