Двустранното сътрудничество и Близкия изток. Това бяха сред основните теми,

...
Двустранното сътрудничество и Близкия изток. Това бяха сред основните теми,
Коментари Харесай

Двустранното сътрудничество и Близкия изток обсъди Захариева с външния министър на Йордания

Двустранното съдействие и Близкия изток.

Това бяха измежду главните тематики, които разискаха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи и емигрантите на Йордания.

Двамата се срещнаха през днешния ден в Брюксел , оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

В продължение на диалога си в Аман в средата на декември 2018 година двамата първи дипломати разискаха опциите за активизиране на двустранните връзки и съответните стъпки, които могат да бъдат подхванати в тази посока.

Министрите обмениха отзиви и по настоящите развития в района на Близкия изток.

" Кралство Йордания е основен сътрудник на България в района на Близкия изток и Средиземноморието ", съобщи министър Захариева.

Тя акцентира, че съдействието в противодействието на тероризма сред двете страни е чудесно и изрази предпочитание взаимната работа сред правоохранителните органи да продължи в битката с транснационалните незаконни групи и трафика на хора.

България вижда евентуално съдействието в редица области, в това число в осведомителните технологии, военната промишленост и туризма. София е подготвена да бъде хазаин на първата сесия на Съвместната комисия за икономическо съдействие.

Двамата се съгласиха, че българските жители в Йордания са естествена връзка сред двете страни и способстват за обичайно положителните двустранни връзки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР