Двустранните отношения между България и Чехия са на отлично ниво.

...
Двустранните отношения между България и Чехия са на отлично ниво.
Коментари Харесай

Президентът на Чехия: Изцяло подкрепяме членството на България в Шенген

Двустранните връзки сред България и Чехия са на чудесно равнище. С това стартира през днешния ден срещата на четири очи сред двамата държавни глави Румен Радев и Милош Зелман.

Чехия изцяло поддържа влизането на България в Шенгенското пространство, разгласи чешкият президент. И двамата президенти показват известно безпокойствие във връзка с радикалния ислямизъм на Балканския полуостров.

" Осъждаме изрично съветската експанзия в Украйна, която разрушава цяла страна. Руши и наложеният интернационален ред и създаваната с десетилетия архитектура за сигурност в Европа. Тази експанзия изисква обединен отговор в границите на НАТО и Европейски Съюз, изисква дълбока и решителна смяна на Алианса и промяна с фокус към Източния фланг ", съобщи президентът Румен Радев след срещата си с чешкия президент Милош Земан.

" Призивите за преустановяване на нападенията и поощряване на договарянията отстъпват пред войнствената изразителност и заклинанията за победа. Това значи дълга война на безсилие с тежки последствия както за двете ни страни, по този начин и за цяла Европа. България и Чехия са солидарни с украинците и одобряваме стотици хиляди бежанци. Това, което би трябвало да създадем е да се ангажираме повече е с нашата стратегическа автономност и с енергийната си самостоятелност ", сподели още българският президент.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР