Двусмислен коментар на депутата от ПП-ДБ Даниел Лорер по адрес

...
Двусмислен коментар на депутата от ПП-ДБ Даниел Лорер по адрес
Коментари Харесай

Даниел Лорер се извини след похвалата за Пеевски, която провокира смут в редиците на ПП-ДБ

Двусмислен коментар на депутата от ПП-ДБ Даниел Лорер по адрес на Делян Пеевски в bTV докара до ужас измежду симпатизантите на дясната коалиция и до вътрешно неодобрение.

Неговият сътрудник Христо Петров - Ицо Хазарта даже изиска от него да се извини абсолютно за думите си.

Час по-късно опрощение последва - само че с допълнилни разяснения от Лорер, който трансферира виновността за абсурда не върху личните си непремерени реплики, а върху медийните заглавия.

Лорер взе участие в утринния блок на bTV минути откакто Пеевски нападна жестоко премиера Николай Денков - тактичност, която той ползва от седмици на фона на другояче непрекъснатата поддръжка на Движение за права и свободи за така наречен сглобка.

Водещата на предаването Мария Цънцарова провокира Лорер да обясни позицията на Политическа партия във връзка с кандидат-председателя на Движение за права и свободи, като го попита " кой ще номинира Делян Пеевски за министър председател " и дали Лорер си е представял през 2013 година, че един ден Пеевски ще е " главен представител на болшинството ".

Отначало някогашният министър на нововъведенията и растежа в кабинета " Петков " се разграничи от упоритостите на Пеевски за реабилитация през персонално присъединяване в изпълнителната власт - макар че дефинира Движение за права и свободи като " систематична, мъдра и дълголетна партия ", която има право сама да реши кой ще е неин водач.

" България е част от интернационална общественост, в която законът е над всички. Принципната ми позиция е ясна - България не може да има министър председател, който е обект на интернационалните наказания ", сподели той.

При втория въпрос обаче Лорер потегли да оправдава неочакваната промяна на Делян Пеевски в " евроатлантик ".

" Политиката е динамично разбиране, в което позициите на партиите и водачите се трансформират. В случая с Делян Пеевски виждаме, че те се трансформират за положително - той стана представител на европейските полезности, както за тяхната партия, по този начин и за цяла България. (Пеевски се промени) За положителното на цялата страна. Това се вижда напълно явно. Позициите, които пази сега, са същите позиции, които отстояваме и ние ", сподели депутатът от Политическа партия.

Едва по-късно той направи закъсняло конкретизиране, като сподели, че Пеевски не е представител на болшинството, а " на себе си ", и че в случай че Движение за права и свободи в действителност е недоволно от ръководството на Денков, щеше да гласоподава срещу кабинета при последния избор на съмнение.

Всичко това предизвика вълна от отвращение в обществените мрежи поради следващата реабилитация на глобения от Съединени американски щати за корупция народен представител.

" След днешното си изявление най-малкото, което дължи моят сътрудник Даниел Лорер на българските жители, е опрощение. Не пояснение, а опрощение ", написа Ицо Хазарта в профила си във Фейсбук.

Малко след него Лорер разгласява пост, озаглавен " Какво е желал да каже създателят ".

" Днес заявих моята кардинална позиция по БТВ: министър-председател на страната не би трябвало да бъде човек, който е обект на интернационалните наказания. Като господин Пеевски.

Извинявам се на всички наши поддържници и другари, които са се стреснали от заглавията във връзка с господин Пеевски тази заран. Заглавието не дава отговор на казаното от мен.

Когато на Хамас атакува Израел, извършвайки свиреп издевателства над спокойно население, и когато Путин атакува Украйна- Движение за права и свободи застанаха на страната на жертвите. Аз не мога да не доклада това.

Същевременно във вътрешнополитически проект считам непрекъснатите изяви на господин Пеевски, изключително към премиера господин Денков, за провокативни, непремерени и несъстоятелни, и това е ясно и от моите дейности и реакции до момента, и от цялостната позиция на Продължаваме промяната и нашата коалиция с Демократична България.

Такова деструктивно държание не може да бъде нито подкрепено, нито поощрявано, сподели още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР