Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в страната стигна 275.8 на 100

...
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в страната стигна 275.8 на 100
Коментари Харесай

Цяла България влезе в Етап 1 от COVID картата


Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в страната стигна 275.8 на 100 хиляди, пише  DarikNews.bg. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31889
От уеб страницата на Центъра по заразни и паразитни заболявания /НЦЗПБ/ са отстранени цветовите зони, които указват равнището на разпространяване на ковид по области. 

Данните на единния информативен център за ковид обаче демонстрират, че от през днешния ден цяла България е в алената зона по предходната цветова подредба - с над 250 инфектирани с ковид на 100 хиляди души за 14 дни. 

Промяна има и в картата на епидемиологичната конюнктура по райони. Цялата страна е в I стадий от Плана за справяне с пандемията. 

Последен в зеления Етап 1 влезе северния централен Регион 2 /Плевен, Русе, Ловеч, Габрово и Велико Търново/.

Етапите са написани в обновения План за справяне с пандемията. Той планува при влизане в Етап 1 да се вкарват общи противоепидемични ограничения, измежду които носене на маски в здравни, лечебни и обществени заведения, съблюдаване на отдалеченост и повишена хигиена, работа от разстояние там, където е допустимо. Предвижда се и осъществяване на засилен утринен филтър в просветителни и детски заведения, както и в институциите за даване на обществени грижи. 

Мерките ще бъдат въвеждани със заповеди на Регионалните здравни инспекци, а в случай че един район влезе в Етап 4, ще се постановат ограничения на национално равнище. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР