Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол продължава да се

...
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол продължава да се
Коментари Харесай

Над 550 деца и ученици в област Ямбол са под карантина заради COVID-19

Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол продължава да се повишава. Към днешна дата е 676 на 100 хиляди души, като най-висока е в регионалния град - 816. Увеличава се и броят на децата измежду заболелите, заяви пред публицисти шефът на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ доктор Радостина Калчева.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29948
Активите носители на вируса са 948, като от тях 76 са приети в болница. Сред признатите в болница е и 4-месечно бебе. Заети са 63 от разкритите общо 132 Коронавирус кревати в лечебните заведения.

На този стадий има 4 свободни интензивни кревати от шестте разкрити в единствената коронавирус реанимация в региона - в МБАЛ " Св. Пантелеймон ".

За последното денонощие в района са регистрирани 99 нови случая на болестта. Под карантина са сложени 1386 души - контактни на болни и завърнали се от чужбина, като броят им единствено за седмица се е нараснал с над 400 души, сподели доктор Калчева, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ, все още в Ямболска област има 80 болни деца, което е рекорден брой по отношение на предходните талази на ковид. Само през вчерашния ден с PCR тест са потвърдени 13 позитивни проби на възпитаници и 8 - на учители и непедагогически личен състав. Под карантина са сложени над 550 деца от 21 учебни паралелки и 4 групи в детски градини.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29948  Засилени инспекции за съблюдаване на Коронавирус ограниченията тече в градския превоз на София Засилени инспекции за съблюдаване на Коронавирус ограниченията тече в градския превоз на София  Рекордно огромен брой на инфектираните с Коронавирус деца за 24 часа - над 2400 Рекордно огромен брой на инфектираните с Коронавирус деца за 24 часа - над 2400  Едномесечно бебе с COVID-19 е настанено в МБАЛ-Шумен Едномесечно бебе с COVID-19 е настанено в МБАЛ-Шумен
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР