Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол към момента е

...
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол към момента е
Коментари Харесай

Заболеваемостта от COVID-19 в област Ямбол е под средната за страната


Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол все още е 44 на 100 хиляди души, което е под междинната за страната от 50 на 100 хиляди души население. Това съобщи директорът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Радостина Калчева, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31539
Активните носители на инфекцията в региона са 140, като от тях единайсет се лекуват в лечебни заведения. Под карантина са сложени 29 души в Ямболско. Новите случаи от последното денонощие са два, а за последната седмица – 19. Заболелите в района за 14-дневен интервал са 52-ма, като от тях един умрял.

По думите ѝ ситуацията е спокойна, а пациентите с ковид се лекуват само в отделението по белодробни заболявания в регионалната Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Св. Пантелеймон “, защото инфекциозното поделение е затворено към този момент повече от три месеца поради липса на лекари.

От началото на пандемията в област Ямбол случаите на ковид са 17 661, излекуваните са 16 775 души, а умрелите от затруднения от инфекцията – 744 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР