Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол е 327 на

...
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол е 327 на
Коментари Харесай

Заболеваемостта от COVID в Ямболско е над средната за страната

Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол е 327 на 100 хиляди души население, което е над междинната за страната – 270 на 100 хиляди души. Овладян е епидемиологичният гърмеж в Дома за възрастни с умствена назадничавост в село Маленово. Това заяви на брифинг шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Радостина Калчева.

Новите случаи в региона през последното денонощие са 40, а за последните две седмици – 375. Активните носители на инфекцията са 722-ма. Хоспитализирани са 25-ма болни, от които шестима са на интензивно лекуване, само че са в лечебни заведения отвън Ямбол – Пловдив, София и Стара Загора. Останалите 19 пациенти с ковид се лекуват в регионалната болница „ Св. Пантелеймон “ в Ямбол. Заболеваемостта в региона бележи т. нар плато и се чака да стартира спад, сподели шефът на РЗИ – Ямбол.

Няма нови случаи в Дома за възрастни с умствена назадничавост в село Маленово, община Стралджа. Там бяха открити 14 болни измежду настанените. Всички те са били ваксинирани и вирусът е протекъл леко или безсимптомно. Утре изтича 10-дневната карантина в обществената институция, сподели още доктор Калчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР