Двупартийният пакет за гранична сигурност и чуждестранна помощ на стойност

...
Двупартийният пакет за гранична сигурност и чуждестранна помощ на стойност
Коментари Харесай

В законопроекта на Сената за границата се казва, че немексиканските деца няма да се броят в общия брой на мигрантите, за да се задейства задължително затваряне

Двупартийният пакет за гранична сигурност и задгранична помощ на стойност 118 милиарда $ на Сената включва изискване, че непридружените малолетни не са в началото от Мексико няма да бъдат включени в общия брой срещи с мигранти, регистрирани в междинната стойност от 5000 седмично, която задейства изключителните управляващи да затворят границата.

American First Legal, консервативна група, притегли вниманието особено към страници 212 и 213 от пакета на X. 

„ Новият незабавен орган за „ счупено стъкло “ е злополучие. Секретарят „ може " да го употребява, в случай че всеки ден има 4000 или повече извънземни (28k на седмица, 121k на месец, 1,46 милиона на година). Но той „ би трябвало " да го употребява, когато има повече от 5000 a ден за седмица или 8500 за един ден. Това са безумни числа и изцяло неприемливи за американския народ “, пишат от групата.

„ И немексиканските UAC НЕ се броят в общата сума, която задейства незабавния орган “, прибавиха те.

Въздушен аспект демонстрира мигранти, в това число деца, вървящи до бодлива тел след секване на Рио Гранде при залез слънце в Ийгъл Пас, Тексас, на 4 февруари 2024 година (Локман Вурал Елибол/Анадолу посредством Getty Images)

След седемдневно придвижване приблизително 5000 срещи дневно, или 8500 срещи за един ден, Министерството на вътрешната сигурност би трябвало да употребява „ наложително активиране “ и се изисква да затвори границата и да отклони всеки, който я пресече, съгласно законодателното предложение. Няма да бъдат позволени нови молби за леговище и всеки, който пресича границата, ще бъде отстранен, поставяйки завършек на концепцията, че всеки мигрант, който стигне на територията на Съединени американски щати, ще би трябвало да бъде обработен. Съгласно законопроекта Граничният патрул няма да обработва нелегално преминаващите границата и те ще бъдат отстранявани.

Средната стойност за използвания седемдневен интервал се пресмята, като се употребява сумата от броя на срещите, зародили сред югозападните сухопътни пристанища на Съединените щати и броя на срещите, които се случват сред входните пристанища по южните крайбрежни граници, и броя на неприемливите чужденци, срещнати на входно пристанище на югозападната сухопътна граница. Въпреки това, страница 213 изброява ограничаването, че извънземните, разказани в подраздел (a)(2)(C) от " несъседни страни, не би трябвало да бъдат включени в изчисляването на сумата от срещнатите чужденци. "

Подраздел (a)(2)(C), както е разказано по-рано на страница 206, се ползва за изключения за потребление на граничен незабавен орган за „ непридружено непознато дете “.

Непридружен малолетен влиза в микробус на гранична полиция покрай автомагистралата на 4 февруари 2024 година отвън Ийгъл Пас, Тексас. (SERGIO FLORES/AFP посредством Getty Images)

Съгласно законодателното предложение няма да се позволява молба за леговище след ограничаването от 5000 седмично, в случай че не е подадена на законно входно пристанище. Предложението отчасти приключва „ улавяне и стартиране “. Самотните възрастни ще бъдат арестувани, само че фамилиите и непридружените малолетни ще бъдат освободени посредством ATD (алтернативи на задържането), а случаите на леговище ще бъдат бързо проследявани до месеци, а не до години според нова система за бързо/ускорено експулсиране. Тези, които не съумеят, ще бъдат бързо отстранени от Съединени американски щати, съгласно законодателния пакет.

Онези, които в началото преминат, ще бъдат освободени с позволение за работа и 90-дневен контрол до установяване на окончателната молба за леговище. Правомощията за прекъсване няма да отпаднат, до момента в който пресичания не намалеят доста в дните след прекъсването.

Съединени американски щати Агентите на митническата и гранична отбрана инструктират мигрантите да отделят значимите персонални движимости от движимостите, които би трябвало да бъдат изхвърлени в полеви център за обработка покрай границата сред Съединени американски щати и Мексико на 8 декември 2023 година в Люквил, Аризона. (Джон Мур/Гети изображения)

В законопроекта се споделя, че непридружени малолетни не могат да бъдат отвеждани и някои от тези малолетни ще получат юристи, или pro bono, или финансирани от данъкоплатците. В законопроекта има и наредба, която ще разреши на президента да спре действието на „ скрития “ орган за до 45 дни, в случай че се счете за най-хубаво за националния интерес.

Дългоочакваното допълнение към националната сигурност завоюва бързи рецензии от най-вече републиканци в Камарата на представителите, като ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън разгласи, че пакетът е „ мъртъв при идването “.

 

„ Законопроектът на Сената е ужасяващ! Америка, прочетете от страници 212 до 217, и ще разберете за какво “, написа представителят Байрън Доналдс, R-Fla., на X. „ Трябва да има 41 републикански сенатори, които ще кажат НЕ на тази чудовищност. @SpeakerJohnson, този законопроект в никакъв случай не би трябвало да получава гласоподаване в Къща! "

Бил Мелугин от Fox News способства за този репортаж.

Даниел Уолъс е кореспондент за Fox News Digital, отразяваща политика, престъпност, полиция и други Съвети за истории могат да се изпращат на [email protected] и в Twitter: @danimwallace.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР