Двупартийна група американски сенатори изпрати писмо в сряда до лидера

...
Двупартийна група американски сенатори изпрати писмо в сряда до лидера
Коментари Харесай

По делото за допинг в Китай законодателите изискват действия, отговори от лидерите на олимпийските игри и правоохранителните органи

Двупартийна група американски сенатори изпрати писмо в сряда до водача на Световната антидопингова организация с искане за отговори по отношение на случая в които 23 китайски плувци получиха позволение да се състезават на Олимпийските игри в Токио макар позитивните проби за неразрешено лекарство.

Това писмо пристигна ден откакто двупартийна група от Камарата изпрати сходно искане до президента на МОК Томас Бах и писмо до основния прокурор Мерик Гарланд и шефа на ФБР Кристофър Рей с молба за брифинг по отношение на знанията на федералните следователи за случая.

„ Не единствено този случай провокира безпокойствие у доста спортисти, антидопингови организации, и почитателите по целия свят, само че факт е, че WADA от дълго време демонстрира подозрително етично държание “, се споделя в писмото, изпратено от сенатор Марша Блекбърн, R-Tenn., Джон Хикенлупър, D-Colo., и Ричард Блументал, D -Свързване.

Миналия месец немската телевизия ARD и New York Times оповестиха, че китайските управляващи са решили, че плувците, коит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР