Двуметрови преспи са блокирали хора, работещи в района на пещерата

...
Двуметрови преспи са блокирали хора, работещи в района на пещерата
Коментари Харесай

Двуметрови преспи край Враца, десетки работещи са в снежен капан

Двуметрови преспи са блокирали хора, работещи в региона на пещерата " Леденика " край Враца, заяви кметът на града Калин Каменов.

Изпратена е верижна техника, която да достави храна и вода.

 Снежни несгоди: Километрична колона на прохода Клисура, преспи и навявания в 5 области Виж още

" Над 2 метра са снегонавяванията към пещерата " Леденика ". Пътят в последните 2 километра е непристъпен. Изпратена е верижна техника, която да достави храна и вода на чиновниците от туристическите обекти в региона, които са в снежния капан . Те ще бъдат евакуирани при първа опция. Не предприемайте пътувания в региона! ", написа в профила си във Facebook Каменов.

В 14 области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Перник, София-град, Софийска, Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Габрово и Велико Търново, през днешния ден е избран жълт код за евентуално рисково време за мощен вятър.

В Северозападна България поривите доближиха скорост от 80 км в час. Няма сигнали за разрушени здания и падащи покриви. В община Враца няма данни и за семейства, останали без ток. Заради изобилните превалявания обаче във врачанскоро село Чирен река заля мост и краткотрайно блокира достъпа до няколко къщи в селото. Много от мазетата и дворовете в къщите са под вода. Очаква се в края на деня поривите напразно да намалеят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР