Двуместният Citroёn Ami изминава 70 км без презарежданеCitroёn Ami е

...
Двуместният Citroёn Ami изминава 70 км без презарежданеCitroёn Ami е
Коментари Харесай

Мини електромобил не изисква шофьорска книжка

Двуместният Citroёn Ami изминава 70 км без презареждане

Citroёn Ami е стилен, спокоен и екологичен, на цена от единствено 6000 евро
(снимка: Citroёn)

Френският производител Citroёn показа ултра компакте н градски електрически автомобил Ami, който може да се ръководи без шофьорска брошура от лица на възраст най-малко 14 години.

Като всеки електрически автомобил, Citroёn Ami не генерира нездравословни излъчвания, движи си безшумно и безпрепятствено. Освен това мини-електромобилът се отличава с гъстота и маневреност, акцентират от производителя.

Ami е дълъг 2,41 м, необятен е 1,36 м (без огледалата), височината му е 1,52 м, а кръгът на завъртане – 7,2 м. Тази мини-кола тежи единствено 490 кг (заедно с батерията) и развива оптималната скорост 45 км/ч.

В отопляемата кабина на електрическия автомобил има задоволително място за двама души. Тъй като Ami е систематизиран като „ затворен скутер ”, във Франция той може да се кара от 14-годишна възраст, а в други европейски страни – от 16 години, без да е нужна шофьорска брошура.

Citroёn Ami е двуместен електрически автомобил за водачи от 14-годишна възраст
(снимка: Citroёn)

Батерията с мощ 5,5 кВтч може да бъде изцяло заредена от контакта на стената за три часа. Това ще бъде задоволително, с цел да изминете 70 км. А за един час можете да заредите колата с сила за 45 км.

Ami коства 6000 евро, само че са вероятни както дълготрайна аренда, по този начин и наем за минути. Поръчките на електрическия автомобил стартират този месец във Франция, а по-късно достъп до колата ще получат хората в Испания, Италия, Белгия, Португалия и Германия. Доставките във Франция се чакат през юни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР