Двукрятният световен във Формула 1 Фернандо Алонсо ще продължи да

...
Двукрятният световен във Формула 1 Фернандо Алонсо ще продължи да
Коментари Харесай

Официално: Фернандо Алонсо подписа нов многогодишен договор с Астън Мартин

Двукрятният международен във Формула 1 Фернандо Алонсо ще продължи да се състезава за тима на Астън Мартин във Формула 1 в околните години, откакто подписа нов дълголетен договор с английския тим.

Испанецът шампион е най-опитният водач в историята на Формула 1 и зад тила си към този момент има 381 старта от 384 участия и се чака още този сезон той да премине границата от 400. Испанецът дебютира през 2001 година с тима на Минарди, след което минава още през тимовете на Рено, Макларън, още веднъж Рено, Ферари, отново Макларън, след което имаше пауза от две години преди ново завръщане с Рено, към този момент като Алпин и последвалия трансфер в Астън Мартин при започване на 2022 година.

Този трансфер ненапълно върна Алонсо години обратно и той изживява поредна младост. През предишния сезон той записа общо осем подиума и оказа помощ на Астън Мартин да приключи на петото място в конструкторския шампионат. Самият Алонсо финишира годината на четвъртото място, неговото най-хубаво класиране от престоя ми във Ферари преди повече от десетилетие.

Фактът, че испанецът удължава контракта си Астън Мартин значи, че още едно значимо парче от пилотският пъзел за сезон 2025 намира своето място. Както е известно повече от половината сегашния водачи сега са без контракти за идната година и се чака, че ще има още огромни промени с изключение на прекосяването на Люис Хамилтън във Ферари.

Именно Алонсо бе измежду претендентите за мястото на седемкратния първенец в Мерцедес, също така бе спряган за евентуален правоприемник на Серхио Перес в Ред Бул. Най-вероятно съотборник на Алонсо следващата година ще бъде Ланс Строл, който е наследник на притежателя на тима Лорънс Строл, което действително му подсигурява доживотно пилотско място.
 Фернандо Алонсо получи наказване след Гран при на Австралия
Фернандо Алонсо получи наказване след Гран при на Австралия

Испанецът загуби две места поради глобата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР