Двукрилите насекоми продължават да щъкат из паркове и градини, въпреки

...
Двукрилите насекоми продължават да щъкат из паркове и градини, въпреки
Коментари Харесай

Комарите в Пловдив ще се окажат безсмъртни. Върши ли си работата Общината?

Двукрилите инсекти не престават да щъкат из паркове и градини, макар пръскането против тях.

Сезонът на комарите е тук, а община Пловдив прави всички опити да се отърве от неприятните инсекти - опитите обаче се оказват несполучливи, това научаваме от пловдивчанка, която в обществената мрежа Facebook пита: " Някой пръскал ли е въобще тази година? ". Отговор на този въпрос има - против комари се пръска няклко пъти в месеца, а точните дати на дезинсекцията, както и в кои региони се реализира тя, могат да бъдат открити в уеб страницата на общината -. Директна връзка със профилираното общинско дружество " Дезинфекционна станция " може да бъде осъществена на телефон 032/99 03 18; 032/64 25 83; 032/64 41 56 или на електронен адрес:.

Здравка Гюзлева, която насочва питането за пръскането против комари, споделя още, че е направила опит да се разноски с децата си в градската градина в Пловдив, само че несполучливо, а повода - тя и децата й са прогонени от рояци комари. Ето какво споделя още жителката на града:

" Днес направихме опит да разходим децата си в градската градина на Пловдив, само че опита се оказа несполучлив, тъй като бяхме прогонени от рояците комари - някой пръскал ли е въобще тази година? Живеем в регион Централен до четвъртък пазара и към нас няма нито един парк, детска площадка, а още по-малко тротоар, става известно, че и в градската градина не мога да си закарам децата. Питам, къде отиват парите от налозите ни, къде са парите и от сините зони, които нацвъкаха на всички места по центъра и ние няма къде да паркираме колите си, сякаш за богатството на града? Някой от управата ще благоволи ли да обърне внимание? Недопустимо е дребните централни улички на града да наподобяват по този метод, а паркчетата вместо да са площадки за игра и отдих, да се употребяват за бунища и хранилища на служащите от паркове и градини. ".

Красимира Златарева написа в мненията, че при започване на юли, към 23:30 вечерта, по ул. " Авксентий Велешки " е минало камионче, което е пръскало срещу комар. " Приятелка, която живее в региона ми сподели, че няколко вечери е минавало да пръска. ", прибавя още тя.

На 11.07 дезинсекция против комари е осъществена на територията на регионите " Тракия " и " Източен ". В регион " Западен " също е пръскано против насекомите. Днес, 13.07, дезинсекция ще се извърши на територията на регион " Централен ". Следващите дати са:

14.07.2022 година – Дезинсекция против комари на територията на регион " Северен " ;

15.07.2022 година – Дезинсекция против комари на територията на регион " Южен ".

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР