Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо е на

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо е на
Коментари Харесай

Алонсо: Новите правила още не са постигнали целта си

Двукратният международен първенец във Формула 1 Фернандо Алонсо е на мнение, че новите механически правила, влезнали в действие за сезон 2022, към момента не са постигнали задачата си да понижат разликите в представянето на обособените тимове.

Ред Бул и Ферари водеха оспорвана борба в първата половина на сезона, по-късно Ред Бул се откъсна напред, а Мерцедес се върна измежду спечелилите чак в Бразилия. Алпин оглави класирането в средата на колоната, само че Алонсо и Естебан Окон нямаха действителни шансове да се борят за победи през 2022 година.

“Беше малко разочароващо за всички да схванат, че нещата не са се трансформирали трагично - изясни Алонсо пред списание auto motor und sport. - Има най-вече два тима, които могат да печелят надпревари, както се случваше и предходните години. ”
 Ал-Атия: Алонсо ще се върне в „ Дакар ” Ал-Атия: Алонсо ще се върне в „ Дакар ”
Испанецът, който ще кара от идващия сезон за Астън Мартин, подчертава на това, че разликата сред водачите и колоната остава огромна.
 Алонсо е признателен на Алпин, макар компликациите през 2022 година Алонсо е признателен на Алпин, макар компликациите през 2022 година
“Отборите от средата на колоната към момента са надалеч от първите два или три тима - съобщи Алонсо. - В половината надпревари през сезона ние приключваме на една обиколка от спечелилия. Така че, към момента не сме достигнали задачата на новите правила. ”
 Астън Мартин демонстрира новата кола на 13 февруари Астън Мартин демонстрира новата кола на 13 февруари
Ред Бул завоюва 17 от 22 надпревари тази година, четирите победи на Ферари пристигнаха в първата половина на сезона, а единственият триумф на Мерцедес беше в Бразилия и поради него Ред Бул не записа 100-процентов триумф през втората половина на акцията.
 Рос Браун: Още тимове на подиума? Най-рано след година Рос Браун: Още тимове на подиума? Най-рано след година
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР