Двукратният световен рали шампион Карлос Сайнц (с навигатор Лукас Крус)

...
Двукратният световен рали шампион Карлос Сайнц (с навигатор Лукас Крус)
Коментари Харесай

Сайнц донесе историческа победа за Ауди

Двукратният международен рали първенец Карлос Сайнц (с навигатор Лукас Крус) завоюва за четвърти път рали “Дакар ”, като това е първа победа за Ауди в офроуд конкуренцията, която беше реализирана с електрифицирания първообраз на немската марка.

Сайнц взе успеха с задатък от 1:20.25 часа пред Гийом де Мевиус с Тойота Овърдрайв, а трети остана Себастиен Льоб с Продрайв.

Състезанието се реши през вчерашния ден, когато Льоб, който беше на 13 минути от Сайнц в борбата за успеха, спря поради щета в окачването, като съумя да продължи със сериозна загуба на време, само че остана в топ 3.

Сайнц не завоюва нито един стадий в 46-ото издание на рали “Дакар ”, само че беше извънредно непрекъснат и се възползва от техническите проблеми на всички свои противници, които един по един изостанаха или отпаднаха.

Състезанието потегли мъчно за Сайнц, който остана едвам 48-и в пролога и това го лиши от добра стартова позиция за първия стадий, а във втория Карлос към този момент беше отпред. След това в класирането поведе Язди Ал-Раджи (Тойота Овърдрайв), само че в 48-часовия шести стадий Сайнц се утвърди на първата позиция и през втората седмица се движеше с към 20 минути задатък пред Льоб, който в края остана единственият му противник.

Днес Льоб завоюва последния 12-и стадий, Сайнц остава отвън топ 10, само че това нямаше по какъв начин да промени класирането

С четвъртата си победа в рали “Дакар ” Сайнц се подреди измежду най-успешните водачи в историята на маратонската конкуренция, а успехите му пристигнаха с четири разнообразни производители: Фолксваген, Пежо, Мини и в този момент Ауди. Ауди дебютира в “Дакар ” с електрифицирания RS Q e-tron, а тригодишната стратегия се закрива поради уговорката на компанията във Формула 1, където марката ще дебютира през 2026 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР