Двукратният олимпийски и световен шампион Юдзуру Ханю спечели титлата при

...
Двукратният олимпийски и световен шампион Юдзуру Ханю спечели титлата при
Коментари Харесай

Юдзуру Ханю спечели титлата на Четирите континента

Двукратният олимпийски и международен първенец Юдзуру Ханю завоюва купата при мъжете на шампионата по фигурно пързаляне "Четирите континента " в Сеул (Република Корея).

25-годишният японец докосна леда с ръка след първия си четворен луц и падна след четворен дебелак, само че по-късно извърши съвършено останалите си детайли във волната стратегия и получи оценка от 187.60 точки. Така той събра 299.42 точки и за първи път в кариерата си завоюва златния орден от тази конкуренция.

"Беше положително показване, с цел да печеля първото място. Не мога да кажа, че съм благополучен от това, което демонстрирах, само че аз в действителност желаех да победя в този шампионат. Не съм съвършен във волната си стратегия, само че имам още време да работя до международното състезание през март ", сподели Ханю.

Сребърното отличие заслужи Джейсън Браун (САЩ) с 274.82 точки, който беше трети в късата стратегия. Изненадващо 16-годишният японец Юма Кагияма се подреди трети при дебюта си на интернационално съревнование при мъжете. Той беше пети след първото осъществяване, само че получи трета оценка за волната стратегия и завоюва бронза с 270.61 точки. Кагияма е първенец от младежката Олимпиада в Лозана през януари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР