Двукратната световна шампионка на троен скок надмина квалификационната норма за

...
Двукратната световна шампионка на троен скок надмина квалификационната норма за
Коментари Харесай

Олимпийската шампионка Юлимар Рохас спряна от участие на Световното заради нередовни шпайкове

Двукратната международна шампионка на троен скок надмина квалификационната норма за скока на дължина през юни в Гуадалахара, само че съгласно Световната атлетика е била с обувки за троен скок, които не са позволени за другата дисциплинираност.

" Г-жа Рохас имаше желание да се състезава в скока на дължина по-късно съревнование с утвърдени обувки, с цел да се класира за Световното състезание по лека атлетика Орегон 2022, само че травмата й попречи на това ", се споделя в изказване на Световната атлетика.

Одобрената граница на дебелината на подметката на обувки за скок на дължина е 20 милиметра, а за троен скок е 25 мм.

Представител на Рохас, която ще се опита да си обезпечи трета поредна купа на троен скок на Световното състезание, не пожела да даде коментар.

" Знаем, че това е разочароващо за госпожа Рохас и нейните почитатели, само че с неспокойствие чакаме да я гледаме по какъв начин се състезава в тройния скок на Световното състезание по лека атлетика в Орегон 2022 и й пожелаване да се класира и за двете дисциплини идната година на Световното състезание по лека атлетика в Будапеща 2023 ", прибавят от Световната атлетика.

Световното състезание в Юджийн (Орегон, САЩ) ще стартира на 15 юли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР