Двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем Гарбине Мугуруса спечели

...
Двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем Гарбине Мугуруса спечели
Коментари Харесай

Испанка триумфира в Чикаго

Двукратната шампионка в шампионатите от Големия шлем Гарбине Мугуруса завоюва купата в Чикаго, откакто надделя Онс Жабер от Тунис във финала с 3-6, 6-3, 6-0.

Втората сложена испанка Мугуруса, която навършва 28 години в петък, завоюва деветата купа в кариерата си и втора през годината след тази в Дубай през март. Мугуруса, чиито най-големи триумфи пристигнаха на Ролан Гарос през 2016 и Уимбълдън година по-късно, стигна до едвам втора купа на американска земя след трофея от Синсинати през 2017.

Жабер, която надделя първата в схемата Елина Свитолина в четвъртфиналите, завоюва единствената си купа при дамите в Бирмингам през юни, трансформирайки се в първата арабка, която печели купа от Женската тенис асоциация. Мугуруса поведе в съперничеството сред двете – 2-1 победи, като триумфът на тунизийката пристигна в третия кръг на Уимбълдън по-рано през годината.

Мугуруса сега заема осмо място, до момента в който Жабер е девета в битката за класиране на Финалите на осемте най-хубави в Мексико. Бившата номер 1 от Испания не е достигала конкуренцията от 2017-а насам, до момента в който представителката на Тунис в никакъв случай не се е класирала за Финалите на WTA.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР