Двукратната шампионка от Откритото първенство на Австралия Виктория Азаренка бе

...
Двукратната шампионка от Откритото първенство на Австралия Виктория Азаренка бе
Коментари Харесай

15 чартъра превозват тенисистите в Мелбърн, първите вече кацнаха

Двукратната шампионка от Откритото състезание на Австралия Виктория Азаренка бе измежду първите идващи в Мелбърн за присъединяване на първия за годината шампионат от Големия шлем. Общо 15 чартърни полета са проведени за играчите и формалните лица, които незабавно са сложени в двуседмична карантина, каквито са условията на локалните управляващи като част от ограниченията за справяне с пандемията от COVID-19.

Азаренка, която завоюва шампионата през 2012 и 2013 година, не е обезпокоена от рестрикциите и няма самообладание да започва конкуренцията на 8 февруари.

" Отново в Мелбърн! Благодаря на всички, които помогнаха това да се случи. Коства ни доста работа и взаимни отстъпки, с цел да бъдем тук ", написа Азаренка в “Туитър” под своя фотография на фона на панорама към Мелбърн.

Made it to Melbourne! Thank you everyone so much for making it happen. I can only imagine how many hours of work and compromise it took for us to be here! Thank you
— victoria azarenka (@vika7) Стан Вавринка, който победи в конкуренцията при мъжете през 2014 година, също разгласява свое фото дружно с други двама тенисисти с маски в един от чартърите, а Елина Свитолина, двукратна четвъртфиналистка в Мелбърн Парк, пусна видео от хотелския си апартамент в града.

Чартърите и ранното идване на участниците са част от ограниченията, които уредниците започнаха, с цел да се организира шампионатът, макар възбраната за интернационалните полети в Австралия. Всички играчи минават проби за COVID-19, преди да се качат на самолета и още един път след идване на австралийска територия.
View this post on Instagram

Първите групи с към 1200 състезатели, треньори, екипи и публични лица дойдоха в страната и незабавно бяха откарани в хотели, където ще бъдат под карантина.

Петкратния финалист Анди Мъри не се качи на чартъра, откакто даде позитивен тест за COVID-19 и остана изолиран вкъщи. Британецът има " уайлд кард " за Мелбърн, само че присъединяване му остава под въпрос.

Американците Медисън Кийс и Тенис Сандгрен също имаха позитивни проби, само че Сандгрен получи позволение да пътува към Австралия, защото към този момент е оздравял, до момента в който присъединяване на Кийс остава нестабилно.
 " Бях болен през ноември, само че в този момент съм изцяло здрав ", сподели Сандгрен.

Hello from! Thank you and everyone who is involved to make this huge effort for events to happen
— Elina Svitolina (@ElinaSvitolina) Откритото състезание на Австралия бе отсрочено с три седмици от истинските си дати поради пандемията и ще започва на 8 февруари.

Заради рестрикциите, наложени от австралийските управляващи, квалификационните шампионати за главната скица при мъжете и дамите за първи път се изиграха в Доха и Дубай и приключиха по-рано тази седмица.

15-те чартърни полета към Мелбърн са изпълнени с до 25 % от потенциала си и ще бъдат осъществени в границите на 36 часа, като последният аероплан ще кацне рано сутринта в събота.

След негативен тест всеки състезател може да тренира при прецизно съблюдаване на ограниченията по пет часа дневно.

Жребият за Откритото състезание на Австралия по тенис ще се тегли на 4 февруари, четири дни преди старта на главната скица. Турнирът ще приключи на 21 февруари с финала на сингъл при мъжете.

Част от елитните състезатели като Новак Джокович, Рафаел Надал и Серина Уилямс ще вземат участие преди този момент на показателен шампионат в Аделаида от 29 януари.

Всички останали надпревари ще бъдат в Мелбърн, в това число АТP CUP, започващ на 1 февруари, както и по две съревнования от Тура на АТP и на WТА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР