Двукратната олимпийска шампионка на 800 метра Кастер Семеня обвини Международната

...
Двукратната олимпийска шампионка на 800 метра Кастер Семеня обвини Международната
Коментари Харесай

Кастер Семеня обвини лекоатлетическата федерация, че я използва като "морско свинче"

Двукратната олимпийска шампионка на 800 метра Кастер Семеня упрекна Международната федерация по лека атлетика (IAAF), че е употребила за научни опити. Южноафриканката води спор с органа, който я принуждава да употребява лекарства за намаление равнищата на тестостерон.

В началото на годината IAAF подреди атлетките с друго полово развиване (в дисциплините от 400 метра до една миля) да одобряват лекарства, с цел да намалят равнището на тестостерон, в случай че желаят да се състезават при дамите.

" IAAF ме употребява като човешко морско свинче. Медикантите, които ми даваха ме караха да се усещам зле и непрекъснато болна ", сподели Семеня ".

" Няма да разреша на IAAF да употребява мен и моето тяло още веднъж. IAAF ме употребява, с цел да опитва. Разтревожена съм, че други дами атлетки ще се усещат принуждавани от IAAF да одобряват лекарства. Няма да разреша това да се случи още веднъж ", добави Семеня
Преди месец Спортният трибунал в Лозана отхвърли първата тъжба на Семеня и удостовери въвеждането на новите правила на Международната федерация по лека атлетика (IAAF). Те касаят дамите с наднормен брой мъжки хормони, които бяха принудени да поддържат равнищата на тестостерона в телата си в избрани граници посредством лекарства или да преминат в други дисциплини.Швейцарският съд анулира това решение като дискриминационно и краткотрайно даде зелена светлина за двукратната олимпийска шампионка на 800 метра.
Какъв е въпросът Семеня четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР