Двукратната олимпийска шампионка Лаура Далмайер (Германия) спечели масовия старт на

...
Двукратната олимпийска шампионка Лаура Далмайер (Германия) спечели масовия старт на
Коментари Харесай

Лаура Далмайер с първа победа за сезона след успех в масовия старт в Анхолц

Двукратната олимпийска шампионка Лаура Далмайер (Германия) завоюва всеобщия старт на 12.5 км от Световната купа по биатлон за дами в италианския зимен център Анхолц-Антерселва. Германката, която има и седем международни трофеи, позволи единствено една неточност в четирите стрелби и измина трасето за 35:32.8 минути. За Далмайер това е първа победа за сезона, 20-а в кариерата й, както и първа след едногодишно спиране, когато още веднъж завоюва в италианския зимен център. Тя стартира по-късно този сезон поради заболяване.

Lots of penalty loops after the first standing and a certain Laura Dahlmeier takes the lead! #ANT19

Watch the women's mass start on https://t.co/bk5aBBso9Q pic.twitter.com/tIm4Jsgi1X
— IBU World Cup (@IBU_WC) January 27, 2019
"За мен е огромен триумф да се върна в Световната купа, а успеха постоянно е добре. Чувствах се доста зле след първата обиколка и мислех за отричане. Но продължих и повярвах в себе си. Не чаках първото място, а просто желаех да направя бързо подготвително тичане. Да печеля в този момент е като сбъдната фантазия ", сподели Далмайер пред немската телевизия ZDF.

Your Top 3 of the women's mass start in #ANT19

Laura Dahlmeier @skiverband
Marketa Davidova @olympijskytym
Vanessa Hinz @skiverband

You can rewatch the women's mass start on https://t.co/bk5aBBso9Q pic.twitter.com/ROqIQGcO3d
— IBU World Cup (@IBU_WC) January 27, 2019
Маркета Давидова от Чехия се подреди втора също с една пропусната цел и пасив от 13.1 секунди. Трета финишира друга германка - Ванеса Хинц, която остана на 16.4 секунди зад победителката и една неточност. Състезанието мина без българско присъединяване. В класирането за Световната купа след 15 старта води Доротея Вирер с 632 точки, която през днешния ден остана петa с три неточности в стрелбата и пасив от 32.2 секунди. Втора е сънародничката й Лиза Витоци с 598 точки, а на трета позиция се изкачи Марте Олсбу (Норвегия) с 508 точки. Емилия Йорданова е 84-а със 7 точки. Масовият старт на 15 км за мъже е по-късно през днешния ден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР