Двукратната олимпийска шампионка Анастасия Кузмина (Словакия) спечели спринта на 7.5

...
Двукратната олимпийска шампионка Анастасия Кузмина (Словакия) спечели спринта на 7.5
Коментари Харесай

Кузмина записа втора победа за сезона за СК, Емилия Йорданова завърши 56-а в Анеси

Двукратната олимпийска шампионка Анастасия Кузмина (Словакия) завоюва спринта на 7.5 километра от Световната купа по биатлон във френския зимен център Анеси. Кузмина повали всичките 10 цели и измина трасето за 20.59.6 минути.

33-годишната словачка записа втора победа за сезона и общо девета в кариерата си за Световната купа. Втора на 33.9 секунди се класира носителката на Световната купа Лаура Далмайер (Германия), която също не позволи неточност в стрелбата. Вита Семеренко (Украйна) финишира трета на 41,4 секунди с 10 от 10 повалени цели.

Три българки участваха в конкуренцията. Емилия Йорданова не позволи неточност на огневия рубеж, само че остана 56-а на 2:29.8 минути след победителката. Стефани Попова е 72-а на 3:06.7 минути без пропуск в стрелбата, а Даниела Кадева е 91-а с 3 неточности и закъснение от 4:45.0 минути.

В класирането за Световната купа след шест старта отпред е Кайса Мекерейнен (Финландия) с 223 точки, следвана от Денизе Херман (Германия) с 207 точки и Анастасия Кузмина с 205 точки. Кайса Мекерейнен приключи 14-а през днешния ден с две пропуснати цели и на 1:26.6 минута след победителката. Световната купа в Анеси продължава на следващия ден със спринта на 10 км за мъже. /sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР