Двугодишното въздушно шоу в Дубай се открива, тъй като авиокомпаниите

...
Двугодишното въздушно шоу в Дубай се открива, тъй като авиокомпаниите
Коментари Харесай

Дубайското въздушно шоу се открива, тъй като авиацията расте след пандемични блокирания, дори когато войните са облачен хоризонт

Двугодишното въздушно шоу в Дубай се открива, защото самолетните компании са подготвени да създадат огромни покупки на самолети след възобновяване от основанията на пандемията от ковид, даже когато войната на Израел с Хамас замъглява районната сигурност

От ДЖОН ГАМБРЕЛ Associated Press, 12 ноември 2023 година, 23:18

ДУБАЙ, Съединени Арабски емирства -- Авиошоуто в Дубай се открива един път на две години в понеделник, защото самолетните компании са подготвени да създадат огромни покупки на самолети, откакто се възвърнаха от приземяването на пандемията от ковид, макар че войната на Израел с Хамас замъглява районната сигурност.

Този спор, както и войната на Русия против Украйна, евентуално ще повлияят на петдневното шоу на летище Ал Мактум в Dubai World Central. Това е второто летище на града-държава след интернационалното летище в Дубай, което е най-натовареното в света за интернационалните пътувания и съществена база за превозвача на дълги дистанции Emirates.

Докато комерсиалната авиация заема огромна част от вниманието, производителите на оръжия също имат изложения на ревюто. Участват две огромни израелски компании — Rafael Advanced Defense Systems Ltd. и Israel Aerospace Industries.

Рафаел също по този начин спонсорира среща на командирите на военновъздушните сили в неделя в първокласен хотел в Дубай, наблягайки балансиращия акт, реализиран от ОАЕ на фона на гнева в арабския свят поради войната Израел-Хамас. ОАЕ, федерация от седем шейхства, откри дипломатически връзки с Израел през 2020 година

Фирмата Russian Helicopters евентуално ще разполага с личен състав за авиошоуто, откакто се появи на оръжейния панаир в Абу Даби по-рано тази година, макар че беше глобен от Съединени американски щати и други поради офанзивата на Москва против Украйна. ROSCOSMOS, съветската държавна галактическа компания, също участва на ревюто.

Глобалната авиация процъфтява, откакто пандемията от ковид докара до блокади в международен мащаб и приземяване на самолети – изключително на летище Ал Мактум, което служи месеци наред като паркинг на Emirates двойно- палубен Airbus 380s.

Въздушният трафик към този момент е на 97% от равнищата преди Коронавирус, съгласно Международната асоциация за въздушен превоз. Авиокомпаниите от Близкия изток, които доставят основни направления Изток-Запад за световни пътувания, означиха 26,6% нарастване на трафика през септември спрямо година по-рано, споделя IATA.

Emirates, главен стопански мотор за Дубай на фона на неговия преуспяващ пазар на недвижими парцели, разгласи рекордни облаги за полугодието от 2,7 милиарда $ в четвъртък. Това е повече от 1,2 милиарда $ за същия интервал на предходната година, което евентуално слага самолетната компания на път за още една рекордна година. Авиокомпанията споделя, че е изплатила към 2,5 милиарда $ от заемите, които е получила по време на пика на пандемията, с цел да остане на повърхността.

Тим Кларк, президент на Emirates, сподели на Bloomberg през септември да „ следи това място “, когато става дума за покупки както от Airbus, по този начин и от Boeing по време на авиошоуто. Авиокомпанията наема набор от нови водачи и екипаж, евентуално за личен състав на нови самолети.

„ Имаме доста огромни проекти за самолетната компания в бъдеще “, сподели Кларк. „ Нов флот, по-голям брой, по-голяма мрежа. “

Също по този начин на пазара е Riyadh Air, нов саудитски транспортьор, който се основава като част от разноските на стойност трилиони долари, планувани в кралството. През март самолетната компания разгласи поръчка на до 72 самолета Boeing 787-9 Dreamliner и има спомагателни проекти за разширение.

Turkish Airlines също може да направи рекорд- разтърсваща покупка на 355 самолета от Airbus, в това число 250 самолета A321neo, съгласно държавната осведомителна организация Anadolu.

Водещи истории

ABC Новини онлайн

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР