Двудневната среща в луксозния курорт Бургенщок събира украинския държавен глава

...
Двудневната среща в луксозния курорт Бургенщок събира украинския държавен глава
Коментари Харесай

Започна срещата на върха в Швейцария. Зеленски отново направи пар...

Двудневната среща в първокласния курорт Бургенщок събира украинския държавен глава Володимир Зеленски и повече от 50 други държавни и държавни ръководители, в това число българския длъжностен министър председател Димитър Главчев.

 

Русия не беше поканена и няма да взе участие.

Идеята на събитието е да се положат основите на пътя към мира, в който вероятно да се включи Москва, само че съветският президент Владимир Путин жигосах срещата на върха като " трик за похищение на вниманието ".

 

По думите му Москва, която стартира пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари 2022 година, ще приключи огъня и ще стартира мирни договаряния " неотложно " единствено в случай че Киев изтегли войските си от източната и южната част на страната и се откаже от кандидатурата си за участие в НАТО.

 

Зеленски дефинира настояванията на Путин като териториален " ултиматум ", напомнящ за Адолф Хитлер. НАТО и Съединени американски щати също незабавно отхвърлиха твърдите условия.

След съвсем едногодишна невъзможност тази пролет Украйна беше принудена да изостави десетки селища на фронтовата линия, тъй като съветските войски имаха доста преимущество в жива мощ и запаси. От средата на май съветският прогрес се забави и Зеленски се надява да промени още повече темпото с провеждането на срещите на върха на Г-7 и на Срещата за мир.

 

Срещата на върха на Г-7 в Италия, на която Зеленски участва, предложи нов заем от 50 милиарда $ за Украйна, като се употребяват облагите от лихвите върху замразените съветски активи.

Лидерите на Групата на седемте богати демокрации бяха безапелационни, че ще поддържат Украйна " толкоз дълго, колкото е належащо ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР