Двудневна международна конференция на тема „Институциите, медиите и обществеността заедно

...
Двудневна международна конференция на тема „Институциите, медиите и обществеността заедно
Коментари Харесай

И църквата се включи в обсъждането на проблема за насилието срещу жени

Двудневна интернационална конференция на тематика „ Институциите, медиите и обществеността дружно против насилието върху дами “ се организира на 26 и 27 ноември в София. Събитието се провежда по отношение на 25 ноември, разгласен от Организация на обединените нации за Международен ден за елиминиране насилието над дами и в поддръжка на „ Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение “, оповестява dveri.bg.

Проявата се провежда от Асоциация на жените-адвокати. Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний взе присъединяване в конференцията като представител на Българската православна черква. Той приветства самодейността при откриването й и изнесе отчет по тематиката.

Конференцията, която се организира под патронажа на Националния омбудсман Мая Манолова, имаше за цел да събере настоящи данни за същността, формите и мащабите на насилието против дами и да откри положението на казуса на национално, районно и интернационално ниво. В хода на проявата бяха показани разнообразни гледни точки на ангажираните с този проблем органи и институции, както и запознаване с интернационалния опит в тази тенденция.

В своя отчет митрополит Антоний акцентира, че Църквата не може да остане безразлична към казуса с насилието против дами, тъй като Църквата е призвана да дава протекция и разтуха на страдащите и уязвими членове на обществото. В същото време Българската православна черква е длъжница на нашето общество във връзка с закрилата на дамите, страдащи от разнообразни похищения. Днес грижата за тях е предоставена главно на енорийските свещеници и разчита на тяхната духовна зрялост и такт да оказват помощ на потърпевшите дами да се оправят с контузиите и да продължат живота си пълноценно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР