Двудневен международен онлайн семинар на тема Възрастни хора, цифрово разделение

...
Двудневен международен онлайн семинар на тема Възрастни хора, цифрово разделение
Коментари Харесай

Семинар поставя темата за възрастните хора и цифровото разделение

 Двудневен интернационален онлайн семинар на тематика " Възрастни хора, цифрово разделяне и поданство “ ще се организира на 17 и 18 юни от 10.30 ч. Той е отворен за за всички, които се интересуват от тематиката и които могат да се включат в събитието след регистрация тук:

Проектът се осъществя взаимно с регион Алтона (Хамбург), дружно с град Марсилия и " TheMayor.EU – Европейският портал за градовете и жителите “, а сътрудници са Варна, Ротердам, Генуа и Клуж-Напока. Събитието е второ от поредност семинари по европейския план EUDIGIT – Европейски цифрови жители. На срещата ще бъдат прегледани тематики за цифровото разделяне и по какъв начин то въздейства на възрастните хора, по какъв начин градовете могат да създават по-приобщаващи цифрови политики, дружно с жителите и локалните заинтригувани страни.

Сред задачите на самодейността са превъзмогване на цифровите разлики в градовете, усилване на възприятието за европейско поданство и основаване на цифрови политики. По време на срещата специалисти и представители на неправителствени организации ще показват политики и практики за понижаване на цифровото разделяне, за опциите на обществените мрежи за усилване на възприятието за принадлежност към Европейски Съюз.

Проектът EUDigit се финансира по стратегия " Европа за жителите “. Той планува образуване на дискусионни конгреси в региона на цифровото изключване на хората с увреждания, цифровото разделяне сред селските и градските региони, цифрови политики и връзка до месец ноември 2022 година Община Варна бе алегоричен хазаин в края на февруари на първото издание на двудневния интернационален онлайн семинар на тематика " Младеж, цифрово неравноправие и поданство “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР