Двубоят далеч не бе най-качественият в турнира, но драма и

...
Двубоят далеч не бе най-качественият в турнира, но драма и
Коментари Харесай

Браво! Нова Страхотна Победа За Григор Димитров!

Двубоят надалеч не бе най-качественият в шампионата, само че драма и обрати меко казано не липсваха.
Нито един от двамата не съумя да приложи дълготрайно превъзходство, а развоят в обособените елементи не принадлежеше на логиката.

В последна сметка обаче класата на международния №3 си сподели думата и всичко си пристигна на мястото. Явно Григор е жертван драмата непроменяемо да го следва в Мелбърн.

Първият сет стартира равностойно и двамата бяха постоянни от главната линия. Единствените по-притеснителни моменти за Гришо бяха още веднъж някои отигравания на бекхенда му.

Българинът позволи пробив още в първия гейм, само че това не го тормози и го върна бързо. След 3:3 играта на руснака се разстрои и това го изнерви. Григор проби още веднъж и със мощно сервиране взе сета без проблеми.

В началото на втората част международният №3 беше безсърдечен. Агресивният му жанр упражни доминация и ранният пробив разумно пристигна.

При 4:3 обаче руснакът, който допреди това изглеждаше отпаднал от жегата, получи прилив на сила и заигра доста добре, като върна пробива. Неочаквани неточности на Григор донесоха равнене на сетовете.

За жал на старта на третия нищо не се промени. Рубльов проби за 4:2 след няколко ефектни уинъра и играеше със забележително самочувствие.

Григор обаче не се даде и след едно основно сполучливо обжалване на съдийско разискване изравни в осмия гейм за 4:4. Последва подаване на българина, което той едвам не пропиля откакто водеше с 40:0 и бе подравнен.

Измъна гейма и по-късно проби в най-подходящия миг - за 5:4. Затвърди го и взе най-хаотичния сет от началото на дуела.

Хаосът продължи и в четвъртия сет. Рубльов можеше да изпълни една торба с двойните си неточности, само че някак си успяваше да взима подаванията си. Заветният пробив обаче пристигна в седмия гейм.
След нов маратонски нервозен гейм българинът затвори дуела и можеше най-сетне да си отдъхне.

Представянето му не бе най-качественото от началото на шампионата, само че за следващ път сподели шампионски темперамент.

В осминафиналите чака спечелилия от срещата сред Ник Кирьос и Жо-Вилфред Цонга.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР