Двойно убийство шокира на 30 май 2018 г. иначе спокойното

...
Двойно убийство шокира на 30 май 2018 г. иначе спокойното
Коментари Харесай

Ужасът от 2018 г. - ревнивец гръмна жена си и комшията, прат...

Двойно ликвидиране шокира на 30 май 2018 година другояче спокойното хасковско село Козлец. Тогава 45-годишният Гюнай Мюмюн умъртви със законната си ловна пушка ИЖ 44-годишната си половинка Фахтиа и 48-годишния им съсед Мехмед Мюслюм. „ По първични данни ревнивост е причина за кървавата преживелица в Козлец “, разясниха публично от ОДМВР-Хасково, до момента в който дежурната оперативна група на криминалистите извършваше оглед на местопроизшествието.

------------------------------------------------------------------- 

Фаталните изстрели проехтели в 9.30 часа. Гюнай умъртвил дамата, с която живее на фамилни начала в къщата им. Според поданици на Козлец, съседът Мехмед изскочил на улицата да види какво става, и тогава бил прострелян смъртоносно до дворната си оградата. Тялото се свлякло сред дувара и аления „ Фиат Панда “ на жертвата.

Мюмюн бе задържан, а регионът - отцепен от полиция. Съдебният доктор доктор Христо Еленски и оперативна група от криминалисти направиха оглед на труповете и на региона. Разследващите откриха, че Мюмюн стрелял 3 пъти със законната си ловна пушка ИЖ. Патроните били бренекета.

Два от изстрелите се оказали фатални

Фахтиа била повалена с олово в гърдите, а Мехмед бил уцелен съдбовно в гърба.

„ И двамата бяха в доста положителни връзки. Ловци са ”, описаха съселяни на Мехмед и Гюнай, до момента в който от къщата на жертвата се носеха стоновете на околните <210>. Убиецът се занимавал с отглеждане на животни, а Мюслюм със земеделие, описаха още локалните. „ Преди няколко дни Мехмед даде колата си на Гюнай, с цел да придвижи бали със плява. Ходеха дружно и на ловните излети. Нито за единия, нито за другия, нито за женицата Фахтиа можем да кажем нещо неприятно. Потресени сме “, споделиха още познати и на тримата. Според тях обаче от към месец 45-годишният Мюмюн се държал несъответстващо и

почнал да ревнува половинката си от всички мъже в Козлец.

„ Нямаше никакви учредения да я ревнува и подозира. От към 20-30 дни обаче нещо в него се промени. Взе да извръща глава и да не дава отговор, когато го поздравяват хората. Ама и дертове имаше. Едната от двете му дъщери е много болна. Трудно събираше пари за лекуването <210> “, изясни един от струпалите се край жълтата полицейска лента локални. Убитият пък има наследник на към 25 година Първоначално Гюнай Мюмюн бе оставен с решение на съда в следствения арест, откакто прокуратурата му повдигна обвиняване за двойния разстрел.



Впоследствие 45-годишният мъж бе пратен в правосъдното поделение на психиатрията в Ловеч с предписание на Окръжна прокуратура. След като специалистите открили, че Гюнай има съществено психическо разстройство, през юли 2019 година държавното обвиняване изпрати предложение до Районна прокуратура-Хасково да изиска от Темида на Гюнай да бъде приложена насилствена здравна мярка " настаняване в профилирана психиатрия ".

„ Щом Прокуратурата е поискала такава насилствена мярка за Гюнай, значи, че експертизата е решила, че

той не може да носи наказателна отговорност “,

разясниха адвокати пред „ Марица “.

През август 2019-а наказателното произвеждане за двойното ликвидиране в село Козлец против Гюнай Мюмюн бе прекъснато с разпореждане на Окръжната прокуратура в Хасково.

 



С решение на Районния съд 46-годишният Мюмюн бе настанен за наложително лекуване в профилирана психиатрична клиника за 6 месеца. След приключването на този период специалисти ще би трябвало да се произнесат по какъв начин да продължи лекуването на страдащия от параноидна шизофрения мъж.

Специалисти обясниха, че разновидностите са 3. В взаимозависимост от положението му, срокът за насилственото лекуване в профилирана психиатрия може да бъде продължен. Ако има усъвършенстване, Гюнай или ще бъде настанен в елементарен диспансер за психологично здраве, или ще бъде предаден на околните му, с цел да се грижат за него. И до през днешния ден психиатри от време на време наблюдават положението на към този момент 49-годишния мъж.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР