Двойно се увеличават максималните месечни размери, с които се компенсират

...
Двойно се увеличават максималните месечни размери, с които се компенсират
Коментари Харесай

Двойно увеличават максималните месечни компенсации за автобусните превозвачи

Двойно се усилват оптималните месечни размери, с които се компенсират автобусните превозвачи за понижените им доходи от издаване на всяка една абонаментна карта за учащ или пенсионер, реши държавното управление.

Служебният кабинет одобри Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за изискванията и реда за даване на средства за компенсиране на понижените доходи от предлагането на цени за публични пътнически транспорти по автомобилния превоз, планувани за избрани категории пасажери, за субсидиране на публични пътнически транспорти по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградския превоз и превоза в планински и другu региони и за издаване на транспортни документи за осъществяване на транспортите, призната с Постановление № 163 на Министерския съвет от 2015 година

Министърът на превоза и известията ще разпределя средствата за обезщетения и дотации за автобусните превозвачи посредством потреблението на единна автоматизирана система. По този метод ще се понижи времето за приемане и култивиране на данните, предоставяни от общините и съответните ведомства, както и вероятността за допускане на механически неточности.

С измененията се реализира и сходство с промени в Закона за военноинвалидите и военнопострадалите, в частта за обсега на правоимащите лица и транспортите, по които имат право на гратис пътешестване и надлежно компенсиране със средства от държавния бюджет.

Средствата по тази разпоредба се дават под формата на целеви прехвърляния от централния бюджет посредством Системата за електронни бюджетни разплащания. За задачата се залагат предели на общини, които са спазили нормативно открития ред за възлагане на публични пътнически транспорти. Кметовете на общините дават средствата по тази разпоредба на превозвачи, които съблюдават нормативно открития ред и разпоредбите за осъществяване на публичен транспорт на пасажери, планувани в Закона за автомобилните транспорти и подзаконовите нормативни актове по използването му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР