Двойно по-малко хора са кандидатствали тази година в Пловдив за

...
Двойно по-малко хора са кандидатствали тази година в Пловдив за
Коментари Харесай

Дървата за огрев в Пловдив тази зима ще бъдат по-скъпи

Двойно по-малко хора са кандидатствали тази година в Пловдив за разпределяне на целева помощ за отопление. Молбите се одобряват в Дирекция „ Социално подкрепяне " до края на октомври. Сумата тази година е с 10 лв. по-висока и ще бъде изплащана на един транш.

Тенденцията в Пловдив демонстрира, че с всяка минала година все по-малко хора аплайват за финансова помощ от страната за отопление. До момента в града са подадени към 2500 молби, на половина по-малко от предишния август. Сумата, която ще бъде отпускана тази зима, е 370 лв..

,,Сумата е увеличена от предходната година - с съвсем към 10 лв.. Това, което е значимо да се знае, че индексациите на пенсиите и пенсионерите, които получиха коледни добавки не се взима поради, тъй като доста хора питат и това, че имат някакво нарастване ще пречи за това да получат помощ за отопление'', разяснява пред Българска национална телевизия Надя Танева, шеф „ Социално подкрепяне " - Пловдив.

Тези, които нямат право на помощ за отопление, ще би трябвало да заделят повече средства за идния сезон.

Цената на дървата тази година ще се увеличи с към 5%, предвиждат хората от сектора. Така - за кубик дървесина ще плащаме към 110 лв..

В момента в Пловдив кубик дървесина може да се откри от 75 до 100 лв..

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР