Двойният убиец от дискотека Соло“ Илиян Тодоров е бил закрилян

...
Двойният убиец от дискотека Соло“ Илиян Тодоров е бил закрилян
Коментари Харесай

Разкрития: Ето как убиецът от Соло успял да се укрива от закона 13 години, изплува Мартин Нотариуса

Двойният палач от дискотека „ Соло “ Илиян Тодоров е бил закрилян от един от тайните кръгове в Темида. Това разкриха осведомени с следствието на бруталното ликвидиране.
Благодарение на връзките на родственици на Илиян той действително е бил избавен от същите кръгове, които тези дни изплуваха около Мартин Божанов - Нотариуса.
Около 4.00 часа на 18 април 2009 година 22-годишният тогава Илиян Тодоров дружно с приятелите си Мария Бурова, Стефан Стойков и естонските жители Сирет Пулк и Расмус Рейтау излизат от дискотека „ Соло “ на ул. " Позитано " към ъгъла на Съдебната палата с бул. " Витоша " в София.
Пред тях са младите състезатели по хокей на лед - 24-годишният Васил Александров, който чества рождения си ден, дружно с връстниците си - националния вратар по хокей Кирил Въжаров и Кирил Димитров.

В тил
При разминаването сред двете компании има сдърпване. Хокеистчетата чуват, че групичката на Илиян и естонците беседва на британски.
Кирил Димитров им подмята имитация: „ Тук се приказва на български, вие се намирате в България “, при което компанията на Илиян му отвръща: „ Що, надписи ли ви трябват? Научете британски. Вече сме в Европейски Съюз “. Димитров, който е излязъл с чаша уиски от същото заведение „ Соло “, замахва с чашата към компанията и стартира сборичкване. То е малко и двете групи се разделят. Минута и 33 секунди по-късно обаче се вижда по какъв начин мрачен контур се връща назад и замахва към хокеистите. 
Васил Александров и Кирил Въжаров падат мъртви. Двамата младежи са намушкани с нож в тил.
А за причинител на действието е упрекнат Илиян Тодоров. Според показания на очевидци, обиден, той се е върнал и е атакувал ненадейно спортистите в тил.
В хода на делото обаче се оказва, че действително на случилото се няма нито един очевидец, а камерите за видеоконтрол са снимали единствено силуети.
Въпреки че наоколо има оборотно заведение с защита и таксита, чакащи на стоянка, всички настояват, че не са видели и чули нищо.
  Изрусен
Часове по-късно от Министерство на вътрешните работи оповестяват, че за двойното ликвидиране има обвинен, който се търси. Три дни след случая се оповестява, че обвиненият Илиян Тодоров се е предал самичък на полицията в Перник.
Впоследствие проверяващите органи от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата се опровергават и оповестяват, че Тодоров не си е признал, както в началото бе оповестено.
Дори в противен случай, опитал е да се укрие. Подстригал се и си е изрусил косата, не е бил открит и на адресите си в София и Перник. Отишъл в полицията чак след два дни, когато проверяващите органи убедили татко му Венцислав Тодоров да го накара да се съобщи.
Бащата е прочут пернишки политик от Българска социалистическа партия и е бил претендент за депутат през 2005 година Към оня миг е шеф на Националната работа за растителна отбрана.
По делото има очевидец таксиметров водач, който разкрива, че е откарал Илиян до Перник и го разказва, само че единствено толкова. Едно от доказателствата, което се употребява, е, че бакшишът е видял Илиян с тъмна коса, а по-късно той се е изрусил.
Съдия Ченалова и правосъдният състав оправдал Илиян. Делото се гледа от някогашната адвокатка, а по-късно посочена от редица медии за „ скандална “ съдийка Румяна Ченалова. Тя оневинява Илиян с претекстове, че " няма нужните доказателства, които да убедят съда по неоспорим метод, че подсъдимият е причинител на закононарушението ".
Тогава младши съдията Мария Дончева и единият от правосъдните заседатели останаха на изключително мнение. Въпреки че присъдата не бе дефинитивна, мярката на Тодоров беше изменена с оглед на оправдателната присъда. 
По-късно пред Апелативен съд той спря да се явява. След произнасянето на доживотната му присъда се употребява едно преди малко влезнало в действие тълкувателно решение на Върховния съд, че произнесена присъда не е съображение за смяна на мярката за неотклонение.
Някъде в този интервал Тодоров съумява да избяга от България и по този начин се укрива от правораздаването години наред.
Сега се заприказва, че връзките на роднините му в някои среди от бизнеса и политиката са съумели посредством кръгове като SS Club да извърнат хода на делото и да спомогнат Илиян да бъде пуснат от ареста и да напусне страната. Дали това е правилно, занапред проверяващите органи ще откриват.
  Смърт
В хода на процеса мистериозна гибел застигна и един от юристите на околните на убитите момчета. Столичният юрист и някогашен служител на реда Тодор Апостолов бе открит обесен в дома си в родното му село Чирен, Врачанско.
Трупът му е открит на 3 септември 2011 година през нощта от родственици. Според полицията Апостолов се е самоубил. Той оставил предсмъртно писмо, в което пишел, че обича жена си и желае да го погребат до майка му във врачанските гробища. Работата му вървяла. Наскоро Апостолов си купил нова кола и офис, по-рано употребил адвокатска фирма чартърен.
Нямало никакви индикации, че има какво да го накара да постави завършек на житейския си път. Още тогава се прокраднаха съмнения, че дългата ръка на тайния кръг в Темида в действителност стои зад гибелта му и Апостолов не се е самоубил, а е бил податлив да го направи или с други думи - бил е „ самоубит “.
  Договорка
След 12 години в неопределеност Илиян Тодоров беше арестуван предишния март на летището в Ташкент, Узбекистан, с подправен паспорт.
След като беше задържан, беше наказан на 5 години затвор от тамошните управляващи за потребление на неистинен документи за идентичност.
Узбеките отказваха да ни го предадат, преди да излежи присъдата си в Ташкент. Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов обаче постави особени старания, с цел да успее да склони узбеките да го предадат.
София беше посетена от Нозим Абас Угли Ходжаев, един от шефовете на интернационалния отдел на основната прокуратура на Узбекистан, през октомври. 
Тогава бе контрактувано и връщането на Илиян. Това дефинитивно се случи на 1 март 2024 година с полет от Ташкент през Мюнхен до София.
Преди дни прокуратурата изпрати на Министерството на правораздаването документите на Главната прокуратура на Узбекистан за екстрадицията.
Осъденият за двойното ликвидиране пред дискотека " Соло " Илиян Тодоров беше качен на самолета, с цел да бъде върнат на българска земя, съобщи Нова телевизия. 
Около седем вечерта на 1-ви март машината, пренасяща Илия Тодоров, кацна на летище София. Той бе взет непосредствено от самолета и закаран в пандиза. Това се случва тъкмо година откакто Тодоров беше арестуван на летището в Ташкент при опит да отпътува за Истанбул.   Ще лежи в пловдивския затвор
Двойният палач Илиян Тодоров ще бъде наведен в пловдивския затвор, където ще излежава доживотната си присъда. Причината е, че последната му адресна регистрация е под тепетата.
Илиян не е живял в никакъв случай в Пловдив, само че е показал като адрес за приканване адреса на баба си и дядо си. Заради това присъдата на килъра е била изпратена в Окръжната прокуратура - Пловдив, която последна го разгласи за търсене. По тази причина, откакто Илиян бъде доведен от Узбекистан в България, ще излежава присъдата си в пандиза в Пловдив.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР